Hans en Els Houtsma achter hun vertrouwde toonbank bij Smolders Schoenen in de Rompert. Aanstaande zaterdag zijn ze er voor het laatst. De zaak sluit dan om 17.00 uur definitief de deuren.
Hans en Els Houtsma achter hun vertrouwde toonbank bij Smolders Schoenen in de Rompert. Aanstaande zaterdag zijn ze er voor het laatst. De zaak sluit dan om 17.00 uur definitief de deuren. Foto: Henk van Esch

Smolders Schoenen in Winkelcentrum De Rompert gaat stoppen: ‘Bedankt voor alle mooie jaren’

Zakelijk 2.383 keer gelezen

DEN BOSCH | Precies 45 jaar geleden openden Hans en Els Houtsma de deuren van Smolders Schoenen in Winkelcentrum De Rompert. Aanstaande zaterdag verkoopt het echtpaar hun laatste schoenen, de zaak sluit. En wat gaan ze het ontzettend missen.

Zelf komen ze uit Bergeijk. En was het in het begin even wennen, al snel leerden ze de Bosschenaar goed kennen. “Goudeerlijk, gezellig, het hart op de tong én op de juiste plek. We zijn hier elke dag met veel plezier naartoe gereden.”
Jarenlang voorzagen Els en Hans hun klanten van advies en de allerlaatste mode. De inkoop, dat deed Els vooral, en dan was het altijd de clou om te weten wat het in Den Bosch goed zou doen. Heel andere type schoenen dan voor de vestigingen van Smolders Schoenen in Oisterwijk en Veldhoven of hun vestiging Van der Steen Schoenen in Vught. Die blijven overigens gewoon open, en zijn in goede handen van hun kinderen.

Jumbo neemt pand over

Natuurlijk dacht het echtpaar de laatste jaren vaker aan de toekomst. En eigenlijk wilden ze nog niet stoppen. Maar de gezondheid van Hans liep wat terug en daar kwam de coronaperiode nog bovenop. Dus besloten ze in te gaan op het voorstel van buurman Jumbo voor overname van het pand. De twee balen enorm dat ze door de laatste lockdown niet goed afscheid hebben kunnen nemen van hun klanten. “Dus zeggen we graag via deze weg, bedankt voor alle mooie jaren.” De hele week is er nog een leegverkoop, met hoge kortingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant