UDI'19 verloor op eigen veld van OJC Rosmalen.
UDI'19 verloor op eigen veld van OJC Rosmalen. Foto: Maurice van Rossem

Tien man UDI’19 kunnen OJC geen pijn doen in matige topper

Voetbal 1.267 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU is er niet in geslaagd om OJC Rosmalen pijn te doen. Het affiche tussen de nummers drie en twee kwam pas laat op gang. Een eigen doelpunt van Willem Tieben maakte het verschil op een gezellig druk sportpark Parkzicht: 0-1. UDI’19 eindigde het duel met tien man.

Aanvankelijk ontwikkelde de wedstrijd zich geheel volgens de wens van de Udenaren, die het veld klein hielden en loerden op de counter. OJC slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten, waardoor zeker de eerste helft een weinig aantrekkelijk schouwspel opleverde. Metin Alkir was als enige gevaarlijk, maar zijn inzet werd gered door OJC-doelman Wouter van der Pas.
Na een uur spelen kwam de topper dan toch op gang. Dennis Knuiman leek te gaan profiteren van een zeldzaam foutje van doelman Ralph Vos, maar de Geffenaar kon in twee instanties redden. Kort daarop schoot Roald van Hout bijna binnen namens UDI. Met driekwart wedstrijd gespeeld, kwam OJC onverwachts op voorsprong. Een vrije trap werd door Tieben onbedoeld verlengd achter zijn eigen doelman: 0-1.

Rood Van den Broek
Trainer Lodewijk de Kruif bracht Gijs Toonen voor Alkir en Noud Kraan voor Wietse van Lankveld, maar aanvallend slaagde UDI er niet in om tot grote kansen te komen. Dat de thuisploeg vijf minuten voor tijd ook nog verder moest met tien man na een rode kaart voor Stijn van den Broek (na een harde tackle) hielp UDI natuurlijk ook niet. OJC hield redelijk gemakkelijk stand en nadert door de 0-1 winst in Uden koploper Baronie tot op zes punten.
UDI’19, dat sinds oktober’21 niet meer verloren had, moet even pas op de plaats maken. De Tricolores krijgen woensdagavond al een mooie kans om zich te revancheren. Dan wacht nummer voorlaatst Minor in Nuth.

Opstelling UDI’19: Vos, Koca, Smits, Tieben, Van Lankveld (Kraan), Van Schoonhoven, Van Hout, Van den Broek, Van Geelkerken, Janssen, Alkir (Toonen).