UDI'19 is nu nog actief in de Hoofdklasse, die vanaf 2023 Vierde Divisie gaat heten.
UDI'19 is nu nog actief in de Hoofdklasse, die vanaf 2023 Vierde Divisie gaat heten. Foto: Maurice van Rossem

Hoofdklasse wordt Vierde Divisie, zaterdag- en zondagclubs bij elkaar en minder klassen

Voetbal 2.810 keer gelezen

ZEIST | De KNVB gaat met ingang van het seizoen 2023-2024 enkele wijzigingen doorvoeren. De Hoofdklasse gaat vanaf dat moment Vierde Divisie heten. Op de hoogste amateurniveaus worden zaterdag- en zondagclubs bij elkaar ingedeeld. Ook worden het aantal eerste, tweede en derde klassen teruggebracht.

De naam van de Hoofdklasse wordt omgezet in Vierde Divisie omdat bij sommigen de veronderstelling leeft dat ‘hoofdklasse’ het hoogste amateurniveau zou kunnen zijn. De indeling van de Derde Divisie, Vierde Divisie en Eerste Klasse zal vanaf 2023 gemengd wordt ingedeeld. Dat betekent dat zaterdag- en zondagclubs bij elkaar in de poule komen. Zeker in de regio’s Oss, Land van Cuijk en Noord-Limburg, die tegen de Betuwe en Nijmegen aan liggen, kan dit voor enkele veranderingen zorgen.

Minder klassen
Het aantal eerste klasse-poules wordt met ingang van het seizoen 2023-2024 teruggebracht van elf naar acht, het aantal tweede klassen gaat van 22 naar 16 en het aantal derde klassen in Nederland van 42 naar 32 poules. Het aantal teams in de vierde en vijfde klasse wordt flexibel ingevuld. Hierbij speelt vooral geografie een rol.
Al deze wijzigingen betekent ook iets voor de promotie/degradatieregeling voor het seizoen 2022-2023. Hierover is nog niets bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant