Soufyan Ahannach schiet zijn tweede binnen in de gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV. Foto: Henk van Esch

Drukke week voor FC Den Bosch na thuisoverwinning op MVV

Voetbal 289 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. Deze wedstrijd was voor FC Den Bosch een weerzien met Bosschenaar Sven Blummel.

Voorafgaand aan het duel werd er afscheid genomen van Jizz Hornkamp. Ook was de enige echte Jan Biggel van de partij om voorafgaand het publiek op te warmen met zijn hit: Ons moeder zeej nog.

FC Den Bosch meldt zich al eerste voor het doel. De bal komt voor de voeten van Ryan Leijten, maar zijn schot mist kracht en is een makkelijke prooi voor keeper Romain Matthys. Even later komen de Limburgers met hun eerste kans van de wedstrijd. Blummel wordt aangespeeld maar schiet naast.

Openingstreffer

Na ruim een kwartier spelen komt Den Bosch op voorsprong. Nikolaj Möller legt goed terug op Soufyan Ahannach. Hij jaagt de bal schitterend in de kruising. Even later is het weer Ahannach. Nu van buiten het zestienmetergebied, maar de bal draait weg van de kruising. Nog geen minuut later maakt Ahannach zijn tweede van de wedstrijd. Hij speelt de keeper uit alsof hij er niet staat en tikt de 2-0 binnen. Zo gaan beide ploegen met 2-0 de kleedkamers in. Het lijkt erop dat Ahannach zich in de eerste helft al tot de man van de wedstrijd kroont. Nu is het een kwestie van vasthouden en doorzetten.

De Bosschenaren beginnen scherp aan het tweede bedrijf. Ahannach krijgt de bal en schiet, maar de hoek is te moeilijk om uit te scoren. Na een klein uur spelen krijgt MVV een vrije trap op een fijne plek. Blummel plaatst de bal in de hoek, maar zoals altijd is daar doelman Wouter van der Steen die redding brengt.

Aansluitingstreffer

Tien minuten later scoren de Limburgers de aansluitingstreffer. Jordy van der Winden verslikt zich in zijn eigen beweging en levert de bal in. Uitgerekend Bosschenaar Blummel schiet raak in de verre hoek. Dan is het weer de beurt aan de FC. Rick Mulders komt door de verdediging na een goede actie. Hij kan zijn schot net niet genoeg precisie geven, waardoor keeper Matthys zijn doelpunt in de weg staat.

Uit een vrije trap probeert Ahannach zijn geluk te beproeven en voor zijn derde doelpunt van de dag te gaan. De keeper keert de inzet, maar de rebound komt terecht voor de voeten van Möller. Zijn schot gaat naast. In de laatste minuten scoort MVV bijna de gelijkmaker. Een voorzet valt tussen de verdedigers, waardoor Mart Remans kan koppen. De bal rolt naast de goal.

Verlossend doelpunt

In de blessuretijd valt het verlossende doelpunt. De ingevallen Mohammed Berte scoort zijn tweede doelpunt voor FC Den Bosch. Een goede voorzet van Barry Maguire komt op het hoofd van de aanvaller terecht, die raak kopt. Een gouden wissel. Zo wint Den Bosch met 3-1 van MVV. Eindelijk halen de mannen van Jack de Gier weer drie punten binnen.

Drukke week

Lang hebben de Bosschenaren niet kunnen genieten van de overwinning. Want afgelopen maandag stond er alweer een wedstrijd - in eigen huis tegen de beloften van PSV - op de ploeg te wachten. De uitslag hiervan was bij het naar de drukker gaan van deze krant nog niet bekend. Aanstaande vrijdagavond speelt FC Den Bosch in Almere tegen Almere City.

Veiling voor Giro 555

De gedragen wedstrijdshirts van de gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV worden overigens geveild via de online fanshop. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Giro 555 (Samen in actie voor Oekraïne). Ga voor meer informatie over de veiling naar de website van FC Den Bosch: www.fcdenbosch.nl.