De deelnemers aan de eerste editie van de Bossche Meidentop in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis.
De deelnemers aan de eerste editie van de Bossche Meidentop in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis.

Inspirerende eerste editie Bossche Meidentop

Onderwijs 415 keer gelezen

DEN BOSCH | In totaal 29 meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool kwamen dinsdag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, samen tijdens de eerste Bossche Meidentop. Ze gingen in gesprek met drie vrouwen met een topfunctie in Den Bosch. 

De deelnemers spraken tijdens de Meidentop met elkaar over ambities en dromen, en dat er veel meer mogelijk is dan je vooraf misschien denkt. Aylin is één van de meiden. Haar droom? “Later wil ik politieagent worden”, vertelt ze nog voor de Meidentop begint. “Daarom ben ik hier, want het hoofd van de politie is er ook. Dan kan ik haar straks allemaal vragen stellen.” Later die ochtend ontmoet Aylin Linda van Winsen, hoofd Politie Den Bosch. Zij is één van de drie vrouwen met een topfunctie die er deze dag bij is. Linda laat alvast één van de dromen van Aylin uitkomen. “Ik mag een keer langskomen bij de politie. Dan kan ik alvast even kijken hoe het daar is”, vertelt Aylin enthousiast.

Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan

Erleyne Brookman (Managing Director bij Pink Roccade) en Marleen Damen (sectordirecteur Maatschappelijk Ontwikkeling bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch) zijn de andere twee vrouwen die hun verhaal vertelden. Drie verschillende verhalen van drie verschillende vrouwen. Maar alle drie met dezelfde boodschap voor de meiden: “Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan. Geloof in jouw eigen talenten en doe wat jij leuk vindt om te doen. Want als jij denkt dat het kan, dan kan het ook.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant