Het team van Koning Willem I College.
Het team van Koning Willem I College. Foto: Koning Willem I College

Studenten Koning Willem I College naar landelijke finale Skills Heroes

Onderwijs 496 keer gelezen

DEN BOSCH | Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april is Utrecht het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze twee dagen vindt in de Jaarbeurs de zesde editie van Skills The Finals plaats, het NK voor beroepen. Dertien studenten van het Koning Willem I College hebben zich in 12 verschillende vakgebieden geplaatst voor deze finale.

Het team van Koning Willem I College bestaat dit jaar uit de volgende studenten: Mitch van der Heijden (Autotechnicus), Mirthe Jansen (Beveiliger), Sjoerd van de Mortel (Fietstechnicus), Bram van Nunen en Femke Arts (Handhaver Toezicht en Veiligheid), Alissa Görtzen (Interieuradviseur), Stijn Verschure (Meubelmaker), Jesse Dekkers (Kapper), Miryanne Ruijs (Kok), Manou van Maren (Marketing & Communicatie Evenementenorganisatie), Tim Hurkens (Onderwijsassistent), Joey Renders (Stukadoor), Chymene van Berkel (Tandartsassistent). Deze studenten hebben zich gekwalificeerd voor de finale na deelname aan kwalificatiewedstrijden door heel het land. De beste acht studenten per vakrichting hebben hiermee een ticket behaald voor de finale.

Spannende prijsuitreiking

Wie is het beste van Nederland in zijn of haar vakgebied wordt bekendgemaakt op vrijdag 1 april van 19.00 tot 21.30 uur tijdens de spannende prijsuitreiking in de Jaarbeurs. Bij het behalen van goud, maken enkele deelnemers vervolgens ook kans om zich te plaatsen voor het WK voor beroepen, dat in oktober in Shanghai (China) wordt gehouden. Meer informatie: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant