Peter Vermaat is dichter, verteller, poppenspeler en theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen.
Peter Vermaat is dichter, verteller, poppenspeler en theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen.

Voorstelling over Titus Brandsma in Stadsklooster San Damiano

Religie 158 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zaterdag 28 mei om 15.00 uur speelt Peter Vermaat ‘Titus, held of heilige?’. Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma.

Het gebeurt niet elke dag dat een boerenzoon heilig wordt verklaard. Op 15 mei 2022 gebeurt dit voor de eerste keer in 2000 jaar. Maar niet iedereen weet wat Titus Brandsma heeft bezield en hoe hij heeft geleefd. In een 1,5 uur durende voorstelling met poppen en muziek vertelt Peter Vermaat zijn verhaal.
Titus werd in 1881 als Anno Sjoerd geboren. Als elfjarige jongen ging hij naar het kleinseminarie van de franciscanen om zich vervolgens aan te sluiten bij de karmelieten. Daar nam hij de kloosternaam Titus aan. Na zijn priesterwijding in de St. Jan studeerde hij in Rome en werd daarna hoogleraar in Nijmegen. Toen Nederland werd bezet door de Duitsers, kwam Brandsma met hen in conflict. Directe aanleiding voor zijn arrestatie was zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de N.S.B. te plaatsen. Acht weken zat hij in een cel in Scheveningen om na wat omzwervingen in 1942 te sterven in Dachau.

Praktische informatie

Waar: Kloosterkerk Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12. Entree: 12,50 euro. Reserveren: franciscushuis@minderbroedersfranciscanen.net.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant