Bericht van FC Den Bosch.

FC Den Bosch wint in Velsen-Zuid van Telstar

Voetbal 156 keer gelezen

DEN BOSCH | FC Den Bosch ging vrijdagvond in het frisse Velsen-Zuid op bezoek bij Telstar. Dankzij doelpunten van Victor van den Bogert en Soufyan Ahannach won de ploeg van Jack de Gier met 1-2.

In de eerste minuut kwam het eerste kansje van de thuisploeg. Oud-Bosschenaar Randy Wolters schoot na matig uitverdedigen hard richting de goal, maar zijn poging ging voorlangs. Enkele minuten later kwam FC Den Bosch voor het eerst in de vijandelijke 16. Jeremy Cijntje werd weggestuurd aan de rechterkant, waar hij alle ruimte kreeg voor een voorzet. De vrijstaande Torino Hunte werd perfect bediend voor het doel en had de bal voor het intikken, maar raakte de bal compleet verkeerd.

Openingstreffer

FC Den Bosch bleef op zoek gaan naar de openingstreffer. In minuut 38 werd Barry Maguire de diepte ingestuurd. De routinier nam de bal keurig mee, maar schoot naast. Na een aantal grote mogelijkheden, was daar na 41 minuten dan toch de verdiende openingstreffer. Torino Hunte omspeelde aan de linkerkant knap zijn tegenstander, gaf voor en al vallend werkte Victor van den Bogert de bal binnen: 0-1.

Gelijkmaker Telstar

FC Den Bosch kwam scherp uit de kleedkamer. Vanuit een afgeslagen hoekschop schoot Felida de bal richting de kruising, maar Ronald Koeman jr. wist er nog net een hand achter te krijgen. Na een klein uur spelen kwam Telstar uit het niets op gelijke hoogte. Rashaan Fernandes stuurde op rechts Cas Dijkstra weg. Hij won het duel van Van der Winden, legde de bal af op Plet die de bal in een leeg doel kon schieten.

FC Den Bosch recht de rug

Ruim een kwartier voor tijd ontsnapte FC Den Bosch aan een tweede tegentreffer. Telstar sneed door de verdediging heen en vanaf de rechterkant kreeg Glynor Plet de bal. Met zijn linkervoet schoot hij naast. Zo veel als FC Den Bosch voor rust creëerde, zo stroef ging het na rust. Toch wist de ploeg van De Gier de rug te rechten en de voorsprong af te dwingen. Uit een voorzet van Rik Mulders kwam de bal bij de ingevallen Sebastiaan van Bakel terecht. Vanuit een lastige hoek haalde hij hard uit. Via de onderkant van de lat kwam de bal plots voor de voeten van Soufyan Ahannach, die de bal binnentikte.

Vrijdag thuis tegen FC Dordrecht

In de slotfase drong Telstar weer aan. Een minuut voor tijd gaf Randy Wolters een perfecte voorzet op Delvechio Blackson. Van dichtbij kopte de invaller naast. In de blessuretijd probeerde Plet het nog met een omhaal, wat veel spektakel maar geen doelpunt opleverde. Zo won FC Den Bosch eindelijk weer eens een uitwedstrijd. Vrijdag komt FC Dordrecht op bezoek. Kijk voor kaartverkoop en het laatste nieuws op www.fcdenbosch.nl.