De terechte winnaar van het GO Sharing Wandelvoetbal Festijn van voetbalclub BLC in Den Bosch.
De terechte winnaar van het GO Sharing Wandelvoetbal Festijn van voetbalclub BLC in Den Bosch.

Hommage aan de voetballende 60-plusser bij BLC in Den Bosch

Voetbal 290 keer gelezen

DEN BOSCH | Na afloop waren alle deelnemers het erover eens: het GO Sharing Wandelvoetbal Festijn van voetbalclub BLC op woensdag 30 maart was in meerdere opzichten een succes. 

door Frank van Empel

De weergoden waren de organisatie gunstig gezind, er was een terechte winnaar (Oranje), maar bovenal was er sprake van verbondenheid, op en buiten de velden. Een melancholische terugblik van een langdurig geblesseerde Bosschenaar - “in mijn jonge jaren…” - daargelaten, droeg het toernooi vooral bij aan de emancipatie van de voetballende 60-plusser. Onder het motto ‘Je bent zo oud als je wil zijn’ laat wandelvoetbal bedaarde opa’s in de herfst van hun leven onverwacht opvlammen. Fanatiek en speels als Ronaldinho in zijn beste dagen. Nog steeds in staat om een tegenstander te omspelen en publiek te behagen. In wandeltempo weliswaar, want rennen is hier uit den boze.

Een minuut stilte

Wim Bechtold (84) fluit de finale als ware het Danny Makkelie. Met een indrukwekkende één minuut stilte voor een overleden speler van PSV, dat om die reden ook niet meedoet aan het toernooi. En als apotheose een afsluitend buffet voor de organisatoren van BLC. In Italiaanse stijl, aan lange tafels, waar grijze mannen zich ontpoppen als broers en hun dochters als zusjes. Terwijl het buiten in de ondergaande zon krioelt van de kids, tuimelend en elkaar dollend. Inderdaad, het is mooi geweest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant