FC Den Bosch-speler Terrence Douglas in gesprek met enkele leerlingen van het Zwijsen College uit Veghel.
FC Den Bosch-speler Terrence Douglas in gesprek met enkele leerlingen van het Zwijsen College uit Veghel. Foto: Fleur de Klerk

Leerlingen en profvoetballers praten in Stadion De Vliert over ‘fair play’

Onderwijs 232 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 30 maart brachten 115 VWO 4 leerlingen van het Zwijsen College uit Veghel een bezoek aan FC Den Bosch in het kader van ‘De Week van Europa’. Deze themaweek stond in het teken van fair play, antidiscriminatie en inclusie. 

Het doel van dit bezoek was om de leerlingen na te laten denken over hun eigen standpunten ten opzichte van actuele issues in de samenleving en de voorbeeldrol die sport en sporters hierbij vervullen.
Het gezelschap werd welkom geheten door FC Den Bosch-directeur Rob Almering. Vervolgens bekeken de leerlingen aandachtig de training van het eerste elftal, waar een opdracht over groepsdynamiek en onderlinge omgangsvormen aan was gekoppeld. Het hoogtepunt van de dag was het speeddaten in de businessclub van De Vliert. Hier gingen de leerlingen in gesprek met (oud-)spelers en medewerkers van FC Den Bosch en professionals van instanties die inclusiviteit bevorderen en discriminatie willen uitbannen. De leerlingen kregen tips over hoe zij met deze thema’s om kunnen gaan.

De leerlingen waren na afloop enthousiast. “Ik heb vandaag geleerd dat voetbalclubs echt iets kunnen doen tegen racisme en discriminatie en ik vond het heel leuk om te horen hoe de spelers hier zelf tegenaan kijken”, aldus een scholier. Als dank voor hun inzet ontvingen de leerlingen na afloop een uitnodiging voor een thuiswedstrijd van FC Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant