Het Vicki Brownhuis aan de Aartshertogenlaan 469 in Den Bosch is het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland en bestaat dit jaar dertig jaar.
Het Vicki Brownhuis aan de Aartshertogenlaan 469 in Den Bosch is het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland en bestaat dit jaar dertig jaar.

Kunstmaand van start bij Vicki Brownhuis in Den Bosch

Verenigingen 208 keer gelezen

DEN BOSCH | Kunst kijken is genieten. Kunst maken is een creatieve uiting van gevoelens. Daarom neemt kunst tijdens ziekte of verlies een bijzondere plek in. Het Vicki Brownhuis - het eerste centrum voor leven met en na kanker - schenkt gedurende de maand april aandacht aan dit thema.

Aanleiding voor de kunstmaand is het kunstproject ‘Op glad ijs’ van het Grafisch Atelier Den Bosch. De naam verwijst naar een groot verlies in iemands leven. Het komt in alle vormen en maten voor en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: een situatie waarin je wankel staat, je niet zeker bent van jezelf. Je begeeft je als het ware op ‘Op glad ijs’. 

Kunst biedt troost, verbinding en inspiratie

In zulke crisistijden zie je dat kunst troost, verbinding en inspiratie kan bieden. Kunst is bij uitstek geschikt om ons mentaal welbevinden te vergroten. Drie kunstenaars van het Grafisch Aterlier Den Bosch – Peim van der Sloot, Marijn Kuijpers en Marieke Peters – deden onder meer inspiratie op in het Vicki Brownhuis. Hun kunstwerken zijn gedurende de maand april te bewonderen in het Vicki Brownhuis.

Kunst- en boekenmarkt

De kunstmaand bij het Vicki Brownhuis start zaterdag 9 april met een kunst- en boekenmarkt. Je bent tussen 13.30 uur en 17.00 uur van harte welkom in het centrum om de kunstwerken te bewonderen of één van de workshops te volgen. Diverse kunstenaars waaronder Femke Art uit Zaltbommel, hebben hun werken gedoneerd voor het goede doel. Door één van de werken te kopen, steun je het werk van het Vicki Brownhuis voor iedereen die met kanker te maken heeft. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Vicki Brownhuis zodat deze zich kan blijven inzetten voor volwassenen en kinderen, hun naasten en nabestaanden.

Vicki Brownhuis bestaat 30 jaar

Het Vicki Brownhuis aan de Aartshertogenlaan 469 in Den Bosch is het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland en bestaat dit jaar dertig jaar. Het Vicki Brownhuis is er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het centrum wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Kijk voor aanvullende informatie op de website: www.vickibrowhuis/nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant