Ontlading bij Sebastiaan van Bakel nadat hij de 3-0 op het scorebord heeft gezet. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Late doelpunten zorgen voor feeststemming in Stadion De Vliert

Voetbal 484 keer gelezen

DEN BOSCH | Na de uitoverwinning op Telstar is FC Dordrecht de volgende uitdager. Het werd vrijdagavond in Stadion De Vliert een wedstrijd waarin FC Den Bosch domineerde, maar de doelpunten lang uitbleven. Drie doelpunten in de tweede helft bezorgden de Bosschenaren uiteindelijk de verdiende overwinning!

Het eerste offensief komt van de kant van FC Den Bosch. Barry Maguire speelt zich vrij in het zestienmetergebied en haalt uit. Zijn schot gaat naast het doel van keeper Liam Bossin. Even later zorgt een goede steekbal van Jordy van der Winden ervoor dat Jeremy Cijntje alleen op de doelman afgaat. Echter vlagt de grensrechter voor buitenspel en gaat er jammer genoeg een streep door deze aanval.

Kopbal over de goal

Na twintig minuten spelen is ook de eerste kans voor de bezoekers een feit. Jari Schuurman krijgt een schietkans, maar deze gaat naast het Bossche doel. Dan is het weer de beurt aan de Bosschenaren. Rik Mulders stormt op vanaf de rechterkant en legt de bal panklaar op het hoofd van Steven van der Heijden. Hij kopt helaas net over de goal.

FC Den Bosch voert de boventoon in de eerste helft. Soufyan Ahannach neemt een afvallende bal ineens op zijn schoen. Deze inzet gaat ook net naast. FC Den Bosch gaat maar door. Een goed opgebouwde aanval komt via een hakbal van Torino Hunte voor de voeten van Cijntje. Doelman Bossin heeft moeite met zijn inzet, maar weet deze wel nog net te keren.

Bal op de lat

Richting het einde van de eerste helft stormt Mulders richting de achterlijn. Hij geeft vervolgens een prima voorzet op Terrence Douglas, die de bal over het doel kopt. In de slotseconden van de eerste helft krijgt FC Den Bosch alsnog een uitgelezen kans op de 1-0. Maguire schiet de bal van buiten de zestien vol op de lat. Zo gaan beiden ploegen met de brilstand aan de thee.

Na een kleine tien minuten spelen in het tweede bedrijf is daar Jordy van der Winden met de langverwachte openingstreffer. Uit een uitgevallen corner probeert hij het maar eens van afstand. Zijn schot wordt onderweg aangetikt door een speler van FC Dordrecht en vliegt in het doel.

Vrije trap op fijne plek

Even later maakt Mulders een overtreding net buiten het zestienmeter gebied. Hij incasseert een gele kaart en FC Dordtrecht krijgt een vrije trap op een fijne plek. Mathis Suray gaat achter de bal staan. De vrije trap eindigt via de Bossche muur op de lat. Een kwartier later krijgt Christian Conteh een kans voor open doel. Hij schiet de bal op de lat. Ook Jacky Donkor krijgt vervolgens een goede kans op de gelijkmaker, Maar doelman Wouter van der Steen weet zijn inzet te keren.

Nog geen vijf minuten later doorbreekt FC Den Bosch het momentum van de Dordtenaren. Ahannach weet met een prachtig balletje de ingevallen Nikolaj Möller vrij te spelen. Hij klopt doelman Bossin en zet de 2-0 op het scorebord. Even later gaat Sebastiaan van Bakel richting de Dordtse zestienmeter. Hij dolt zijn tegenstander helemaal gek en schiet. Zijn inzet gaat net naast. Toch neemt Van Bakel zijn doelpuntje nog mee. Hij haalt in de 80ste minuut snoeihard uit en klopt daarmee de keeper. Zo blijven de drie punten in Den Bosch.