De schoolsponsorloop voor Oekraïne op Kindcentrum Het IJzeren Kind heeft ruim 4.000 euro opgebracht.
De schoolsponsorloop voor Oekraïne op Kindcentrum Het IJzeren Kind heeft ruim 4.000 euro opgebracht.

Geslaagde schoolsponsorloop voor Oekraïne op Kindcentrum Het IJzeren Kind

Onderwijs 386 keer gelezen

ROSMALEN | Kinderen van de groepen 5 van Kindcentrum Het IJzeren Kind hebben met een sponsorloop een bedrag van 4.487,80 euro bijeen gelopen. Dat geld is bestemd voor Giro555, voor samenwerkende hulporganisaties die zich inzetten voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne houdt het militaire conflict ook de kinderen van groep 5 bezig, merkten de leerkrachten. De kinderen lieten weten dat ze iets wilden doen voor de mensen in Oekraïne. Dat ‘iets’ resulteerde in een loopevenement, waarvoor de betrokken kinderen zich enthousiast lieten sponsoren door gulle ouders, opa’s en oma’s, buren en iedereen die wilde helpen.

Schijnbaar onvermoeid trotseerden de leerlingen van Het IJzeren Kind op vrijdag 1 april het barre voorjaarsweer. Met elke ronde om de school groeide de opbrengst. Een week later, op vrijdag 8 april, was het langverwachte moment daar: het bekendmaken van de eindstand van 4.487,80 euro. Dat bedrag komt bovenop de ruim 1.200 euro die kinderen van andere groepen ophaalden met het inzamelen van statiegeldflessen en de verkoop van zelfgebakken pannenkoeken en muffins.
De kinderen mogen met recht trots zijn op hun prestatie. Net als directie, leraren en ouders trots zijn op hen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant