Bisschop Gerard de Korte ontsteekt zaterdagavond het vuur tijdens het evenement 'Vuur op de Parade'. Het programma start om 19.30 uur.
Bisschop Gerard de Korte ontsteekt zaterdagavond het vuur tijdens het evenement 'Vuur op de Parade'. Het programma start om 19.30 uur.

Vuur op de Prade 2022: Dromen, Delen, Licht & Hoop

Religie 347 keer gelezen

DEN BOSCH | Wat verbindt mensen met elkaar? Wat geeft hen hoop. Op zaterdag 16 april organiseert Stichting Vonk & Vlam in samenwerking met het Beraad van Kerken ‘Vuur op de Parade’. Rondom het aansteken van het vuur staan de aanwezigen stil bij wat ons allen verbindt en hoop geeft. Om 19.30 uur start het programma met muziek, zang, beweging en bezinning.

Na twee jaar afwezigheid is ‘Vuur op de Parade’ weer terug. Martha Lem schreef een innemend verhaal dat omgeven wordt door muziek en zang van Gospelpopkoor Spirit. Er is dans en beweging en er wordt geluisterd naar bijzondere verhalen. Mensen van het Inloopschip zullen tijdens het vuur op de Parade hun brood met de aanwezigen delen.

Bisschop Gerard de Korte zal het vuur ontsteken. Kerken nemen vervolgens het licht mee naar hun eigen vieringen. Alle aanwezigen worden uitgenodigd een lichtpuntje in hun eigen omgeving te zijn. Zo verspreiden zij hoopvol het licht over de stad.

‘Vuur op de Parade’ is een initiatief van het Beraad van Kerken en wordt georganiseerd door de Stichting Vonk en Vlam. Beide organisaties wensen alle inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch mooie paasdagen toe!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant