Kinderboerderij ‘t Veldje aan de Abraham Kuyperborch 2 in Rosmalen trapt het jubileumjaar op zondag 24 april af met een feestmiddag.
Kinderboerderij ‘t Veldje aan de Abraham Kuyperborch 2 in Rosmalen trapt het jubileumjaar op zondag 24 april af met een feestmiddag.

Kinderboerderij ‘t Veldje in Rosmalen bestaat 25 jaar!

Verenigingen 228 keer gelezen

ROSMALEN | Kinderboerderij ’t Veldje viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Dat moet uiteraard gevierd worden. Op zondag 24 april wordt het feestjaar officieel geopend met een feestmiddag. 

De deuren van de kinderboerderij zijn die dag vanaf 13.00 tot 17.00 uur geopend. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en natuurlijk is er iets lekkers, want wie jarig is die trakteert! De toegang is zoals altijd gratis. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en er samen met de medewerkers van de kinderboerdij een feestje van te maken!

Herinneringen ophalen

Kinderboerderij ‘t Veldje aan de Abraham Kuyperborch 2 in Rosmalen is 25 jaar geleden opgericht. Veel bezoekers hebben de afgelopen 25 jaar met veel plezier de weg naar de kinderboerderij weten te vinden, of komen nog steeds regelmatig terug. Veel van de eerste jeugdige bezoekers hebben inmiddels zelf kinderen en komen trots de kinderboerderij aan hun kinderen laten zien. 

De kinderboerderij heeft door de jaren heen veel vrijwilligers gehad die in hun vrije tijd een steentje hebben bijgedragen. Het bestuur van ’t Veldje wil al deze mensen oproepen om op zondag 24 april aanwezig te zijn, zodat er onderling verhalen en herinneringen kunnen worden uitgewisseld. Op 2 oktober en 11 december van dit jaar vinden er nog een tweetal evenementen plaats als onderdeel van het feestjaar. De data geeft het bestuur alvast prijs, maar wat er staat te gebeuren, blijft nog even geheim!

Cliënten van Cello

De dagelijkse verzorging van de dieren wordt op doordeweeks dagen verzorgd door cliënten van Cello en hun begeleiders, die zich met hart en ziel inzetten om de dieren en de kinderboerderij te verzorgen. Natuurlijk aangevuld met vrijwilligers, verbonden aan de kinderboerderij. Ook tijdens de coronaperiode zijn zij gewoon doorgegaan. Daar is het bestuur uiteraard erg trots op en dankbaar voor. 

Sinds afgelopen week heeft de kinderboerderij een tweetal nieuwe bewoners. De eerste geitjes zijn namelijk geboren. Een tweeling waarvan één bokje en één geitje. Dat alleen is al een reden om snel weer een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij!

Vrijwilligers

De kinderboerderij kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Vandaar dat ‘t Veldje altijd op zoek is naar enthousiaste krachten om het vrijwilligersbestand op peil te houden. En ook binnen het bestuur staan op dit moment een tweetal vacatures open. Heeft u enkele uren per maand over en wilt u iets betekenen voor de lokale gemeenschap? Neem dan vrijblijvend contact op via kinderboerderij@veldje.nl. Alle hulp is meer dan welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant