Zondag 24 april wordt er een nieuwe boekweitakker geopend in natuurgebied de Heinis midden in Den Bosch.
Zondag 24 april wordt er een nieuwe boekweitakker geopend in natuurgebied de Heinis midden in Den Bosch. Foto: Yvonne Dijkman

IVN Natuurmomentje: nieuwe boekweitakker in Den Bosch

Verenigingen 156 keer gelezen

DEN BOSCH | Ooit een boekweitpannenkoek gegeten? Er zijn niet zoveel mensen meer die daarop met ja kunnen antwoorden. Maar vroeger werd deze plant vaak aangeplant op de arme zandgronden van Brabant. 

De bloemen van de boekweit zijn wit-roze en er komen kleine nootjes aan de plant. Als je die maalt, krijg je (glutenvrij) boekweitmeel, waarvan je pannenkoeken of poffertjes kunt bakken. De nootjes worden gegeten door vogels en omdat de bloemen rijk zijn aan nectar, worden ze vaak bezocht door bijen en andere insecten. Die komen alleen ‘s morgens, want ‘s middags gaan de bloemen dicht.

Heinisdag op zondag 24 april

Op ‘Heinisdag’ zondag 24 april wordt er een nieuwe boekweitakker feestelijk geopend in natuurgebied de Heinis midden in Den Bosch. Deze moet voor extra voedsel voor huismussen en andere vogels gaan zorgen. Er is die dag van alles te doen: zaaien, excursies, waterdiertjes scheppen en spelen in de natuur.

Over IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur en laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dat doet IVN Natuureducatie met behulp van cursussen, lezingen, wandelingen, natuurwerkdagen en een jeugdnatuurgroep. Meer info: www.ivndenbosch.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant