Bericht van de Landelijke Eenheid politie.
Bericht van de Landelijke Eenheid politie.

Aanhouding in Den Bosch in kader van groot internationaal drugsonderzoek

112 744 keer gelezen

DEN BOSCH | De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid politie heeft na een groot drugsonderzoek drie verdachten aangehouden in Den Bosch en Schiedam. Ook werd er in acht panden in Nederland en drie in Spanje huiszoekingen gedaan. Zo trof de politie in een woning in Schiedam een bedrag van 3 miljoen euro aan. Op vier woningen werd beslag gelegd, waaronder een luxe villa van 5 miljoen euro in Spanje en op luxe goederen. De drie verdachten - mannen tussen de 26 en 29 jaar oud uit Schiedam en Den Bosch - zijn ingesloten voor verhoor.

Tijdens de internationale actie vielen agenten gelijktijdig woningen en panden in Duitsland, België, Spanje en Paraguay binnen. Ook in België en Duitsland zijn tientallen verdachten aangehouden.

Enorme partij cocaïne onderschept

In de havens van Antwerpen en Hamburg werd in februari 2021 23.000 kilo cocaïne onderschept die voor Nederland bestemd was. Een hoeveelheid van 16.000 kilo werd in Hamburg aangetroffen en meer dan 7.000 kilo in de haven van Antwerpen. Deze hoeveelheid heeft een waarde van 600 miljoen euro. Kort na het aantreffen van deze partij ging de Dienst Landelijke Recherche verder met het onderzoek en er werd internationaal informatie uitgewisseld.

Zaak Hamburg/Antwerpen uitgelicht

In de haven van Hamburg trof de Duitse douane op vrijdag 12 februari 2021 ruim 16.000 kilo cocaïne aan in drie containers die afkomstig waren uit Paraquay. Informatie uit de risicoanalyses van de Nederlandse douane had geleid tot een controle van deze containers. De drugs waren verstopt in blikken met bouwplamuur. Verder kwam naar voren dat er ook 11 containers vanuit Panama onderweg waren naar de haven van Antwerpen. In deze containers zat ananas, inktvis en hout en op verzoek van de Nederlandse autoriteiten werden deze containers door de Belgische douane gecontroleerd en werd in blokken hout ruim 7000 kilo cocaïne aangetroffen. Na onderzoek van de Dienst Landelijke Recherche en het Landelijk Parket kon in februari 2021 een toen 28-jarige man uit Vlaardingen worden aangehouden als verdachte in deze zaak.

Bron: politie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant