Ook het Gilde in Nuland neemt natuurlijk deel aan Koningsdag 2022.
Ook het Gilde in Nuland neemt natuurlijk deel aan Koningsdag 2022.

Koningsdag wordt dit jaar weer groots gevierd in Nuland

Verenigingen 825 keer gelezen

NULAND | De inwoners van Nuland - jong én oud - mogen op woensdag 27 april eindelijk weer samen Koningsdag vieren. Met oud en nieuwe gedecoreerden, defilé, aubade, versierde fietsen, oranjespellen, muziek en niet te vergeten de oranjemarkt.

Deze aloude dorpsactiviteit begint in de ochtend - om 08.45 uur om precies te zijn - bij de kiosk met muziek voor de kinderen. Natuurlijk zou de organisatie het bijzonder leuk vinden als zoveel mogelijk kinderen én volwassenen hierbij aanwezig zijn, zodat Koningsdag 2022 weer één groot feest wordt.

De start van het defilé, met Harmonie Union voorop, begint rond 09.00 uur. Achter de harmonie rijden de kinderen met hun versierde fietsen en skelters en later komt ook het Gilde erbij. Teruggekomen bij de Kiosk volgt daar de aubade met daarbij het Oranje comité, het Gilde, Harmonie Union, kinderen en ouders, gedecoreerden en de postduiven. Rond 09.45 uur vertrekt de stoet onder begeleiding van Harmonie Union en het Gilde met versierde fietsen gezamenlijk naar het Gildeterrein. Vooraf ontvangen de kinderen een deelnamekaart voor de oranjespelen en alle versnaperingen.

Oranjespelen en Oranjemarkt

Om 10.00 uur gaan de oranjespelen en oranjemarkt van start met muziek door DJ-T. Op het Gildeterrein staat een stormbaan voor de grote jeugd en een springkussen voor de kleintjes. Ook kunnen alle kinderen zich laten schminken, je kunt een huifkartocht maken en er is natuurlijk een spellenparcours. Verder zijn er de traditionele oranjespelen zoals doel schieten, korf gooien, luchtbuks schieten en diverse Oudhollandse spelen (blikken gooien, hoefijzer werpen, jeu de boules en katapult bowlen). De kinderen die hun fiets, skelter of bolderkar het mooist hebben versierd, worden in het zonnetje gezet. Daar zijn ook mooie prijzen mee te winnen. Uiteraard is er gratis ranja, chips en een lekker ijsje voor alle kinderen. En rond de klok van 13.00 uur is er natuurlijk nog de prijsuitreiking van de oranjespelen.

Middagprogramma

Rond de klok van 14.00 uur start het middagprogramma voor de volwassenen. Zo wordt er deze middag naar een oude traditie geschoten voor de titel van ‘Burgerkoning’ en ook is er natuurlijk het viertalschieten. Welk viertal wordt dit jaar de winnaar van de ‘Gerrit van der Schoot Wisselbeker’? Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tot het versterken van de inwendige mens dankzij de aanwezigheid van Het Smulbusje. De muzikale omlijsting is gedurende de hele dag in handen van DJ-T.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant