Publiek is de hele dag van harte welkom op het oefenterrein aan de Papendijk 6 in Nuland.
Publiek is de hele dag van harte welkom op het oefenterrein aan de Papendijk 6 in Nuland.

Bixiedag bij Ponyclub De Paardenvriendjes in Nuland

Verenigingen 277 keer gelezen

NULAND | Ponyclub De Paardenvriendjes presenteert op zondag 22 mei vanaf 10.00 uur wederom een bixiedag. Dit is een ponywedstrijd voor leden, maar ook voor kinderen uit de omgeving in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar die graag een wedstrijdje rijden. 

De dag begint met dressuurproeven op verschillende niveaus. Bij de AA-proeven mogen de kinderen aan een touwtje begeleid worden. Bij de A dressuur rijden de kinderen zelf een proef in stap en draf. Bij de B dressuur komt er ook nog galop bij. Verder is er de zogeheten ‘kabouterproef’. Dit is voor de allerkleinste ruitertjes die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Hierdoor kunnen ook zij spelenderwijs meedoen met de pony. Daarnaast kunnen alle deelnemers met hun stempelkaart langs diverse spelletjes, alles gerelateerd aan het thema en natuurlijk aan pony’s. Vervolgens start er een parade van de deelnemende kinderen die mooi zijn verkleed binnen het thema ‘Western’.

Springparcours

Daarna wordt het springparcours opgebouwd. De deelnemers kunnen het parcours verkennen en krijgen daarna om beurten de kans om te springen. Er wordt begonnen met 10 centimeter hoogte en men mag zelfs de pony aan een touwtje begeleiden. Degenen die zelf - en al iets hoger - kunnen springen, dingen mee naar extra prijzen. Er is voor iedere deelnemer sowieso een mooie herinnering aan deze dag. Publiek is van harte welkom op het oefenterrein aan de Papendijk 6 in Nuland. Gratis entree.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant