Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Advertorial

Een ovale eettafel op maat laten maken? Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig

  •   keer gelezen

Wij, van mistertafel.nl, houden ervan om onze klanten keuzes te kunnen bieden. We weten allemaal dat elk huis, elke kamer en elk gezin uniek is. Of u nu met uw beste vrienden afhaalchinees haalt, romantisch met z’n tweeën luncht of met de hele familie lekker gaat eten, ons doel is het u naar de zin te maken.

De keuze van de afmetingen van uw tafel is echter een belangrijk aspect van de procedure. Daarom hebben we besloten om wat houthakkerswijsheid te delen. Hier leest u hoe u de juiste maat tafel kiest voor een gevarieerd aantal zitplaatsen.

Hoe groot is uw ruimte?

Bij de keuze van een tafel is dit een belangrijke factor om te overwegen. Houd rekening met eventuele extra spullen die u in de kamer brengt en hoeveel ruimte ze innemen. Nu hoeft u alleen nog maar de afmetingen van uw eettafel te bepalen. Dus, wat is de maximale tafelgrootte voor uw eetkamer? Als u niet opeengepakt wilt zitten, moet u ongeveer 2,5 meter tussen de rand van de tafel en de muur laten. Zo kunt u gemakkelijker een stoel onder de tafel vandaan schuiven. 

Dergelijke cijfers zijn slechts richtlijnen. Of je nu in een klein appartement woont of in een flatgebouw, het kan zijn dat je wat aanpassingen moet doen. Als u eenvoudige stoelen zonder armleuningen gebruikt, kunt u deze afstand ook aanpassen. Denk ook aan de vorm van de kamer. Het is de bedoeling dat u comfortabel kunt rondlopen zonder u te wringen of te bezeren, maar ook dat u comfortabel kunt zitten en eten.

Tafels met een rechthoekige vorm

Onze rechthoekige tafels zijn ideaal voor grote en kleine bijeenkomsten. De afmetingen van de tafel die u nodig hebt, worden bepaald door twee factoren: de grootte/vorm van uw ruimte en het aantal mensen dat u gaat ontvangen.

U hebt per persoon 60 cm nodig qua lengte. Deze hoeveelheid ruimte maakt het mogelijk om ontspannen te zitten. Een tafel van 180 cm moet comfortabel plaats bieden aan drie personen aan elke kant.

Omdat onze omgeving van invloed is op het meubilair dat we kiezen, kunnen voor grotere ruimtes grotere tafels nodig zijn. In een grote kamer kan een tafel van 1,80 m bijvoorbeeld te klein lijken. In dergelijke situaties wordt soms een tafel van 210 cm aanbevolen. Hoewel dit niet noodzakelijk de zitcapaciteit vergroot, biedt het de ruimte voor bredere stoelen, meer elleboogruimte en meer ruimte voor extra serveerschalen.

Zoals u ziet, neemt de breedte van de tafel normaliter toe naarmate de lengte afneemt, zodat de tafel goed in balans is. Nogmaals, dit zijn slechts standaardafmetingen.

Tafels in een cirkel

Elke bijeenkomst is gebaat bij ronde tafels. Onze kleinere ronde tafels zijn ook ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een keuken of een flatgebouw. Waaraan moet u denken bij het bepalen van de afmetingen voor een ronde eettafel? Dezelfde overwegingen als bij een rechthoekige tafel moeten worden gemaakt: het aantal mensen dat aan de tafel zal zitten en de grootte/vorm van de kamer.

Als het om ronde tafels gaat, stijgt de prijs snel naarmate de afmetingen toenemen. Dit is het gevolg van de hoeveelheid gebruikte materialen die u bij uw Deense ovale tafel op maat. Bovendien brengt een groter formaat meer handling en afwerkingsproblemen met zich mee. Toch houden wij van een goede uitdaging.

Hoogte van de tafel

Wat de hoogte betreft, zijn de meeste tafels tussen de 70 en 76 cm hoog. Deze hoogte is ons en onze klanten goed bevallen. Wij hebben ontdekt dat deze hoogte het meest ergonomisch is en op alle stoelmaten past.

Poot en voet opties

Bij het kiezen van een poot- en onderstelontwerp, geven we altijd voorrang aan functionaliteit boven vorm. Om comfortabel op te staan en te gaan zitten, hebt u voldoende beenruimte onder de tafel nodig. Niemand wil op zijn knieën zitten of proberen over de persoon naast hem heen te klimmen. Voor tafels van 152 cm of kleiner vinden wij één poot op elke hoek goed werken. Een voetstuk is ideaal voor een bankettafel of een ronde tafel.

De ideale afmetingen van de tafel

Het gaat er uiteindelijk om wat voor u het beste werkt. Wij willen dat u verliefd wordt op uw eettafel, want het is een ontmoetingsplaats, een plek waar herinneringen worden opgebouwd en heerlijk wordt gegeten. Wij houden van klant specifieke projecten en kunnen klant specifieke ontwerpen aan - als u een specifieke maat voor uw eettafel nodig heeft, neem dan contact met ons op en wij bespreken graag enkele ideeën!

Meer berichten