De repetities voor Opera op de Parade op donderdag 23 en vrijdag 24 juni zijn in volle gang.
De repetities voor Opera op de Parade op donderdag 23 en vrijdag 24 juni zijn in volle gang. Foto: Bjorn Frins

Opera op de Parade terug van weggeweest

Kunst en cultuur 212 keer gelezen

DEN BOSCH | Donderdag 23 juni zijn Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade eindelijk weer te gast op ‘Opera op de Parade’. 

In samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en het Internationaal Vocalisten Concours, en met steun van diverse sponsoren en fondsen, presenteren zij gezamenlijk een openluchtversie van Benjamin Brittens opera ‘A Midsummer Night’s Dream’. Vrijdag 24 juni wordt Opera op de Parade afgesloten met een ‘Dream Along’: het eerste ‘meeneurie-concert’ ter wereld.

Sinds de eerste editie in 2007 is Opera op de Parade een fenomeen. De partners Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade vonden elkaar in de wens om een zo breed mogelijk publiek van alle leeftijden, op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met klassieke muziek en opera. Dit jaar is gekozen voor een opera in een ‘midzomernacht’ in de openlucht. Naast Opera op de Parade vindt er jaarlijks de populaire ‘Opera Sing Along’ plaats. Maar omdat zingen in grote gezelschappen nog steeds riskant is met het oog op corona, is speciaal voor deze editie een ‘Dream Along’ ontwikkeld: het publiek kan wegdromen bij bekende klassieke symfonische muziek en neuriet mee met de operazangers op het podium. Opera op de Parade is gratis toegankelijk voor publiek. Kijk voor meer info op de website: www.operaopdeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant