De tweede wedstrijd in deze play-off finale heeft Heroes Den Bosch niet in winst om kunnen zetten. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch verliest game 2 van Leiden

Sport 201 keer gelezen

DEN BOSCH | De tweede wedstrijd in deze play-off finale heeft Heroes Den Bosch niet in winst om kunnen zetten. Met 74-90 was ZZ Leiden deze avond de betere van de twee ploegen. Meteen in het eerste kwart sloegen de gasten al een gaatje (10-23) en dat zouden ze in de gehele wedstrijd niet meer weggeven. Clay Mounce was de topscorer van Heroes Den Bosch met 22 punten. Maxhuni en Van der Mars kwamen tot 14 punten.

door Rob de Keijzer

Ververs opent de score voor ZZ Leiden en daarna kan Van der Mars 1x scoren vanaf de vrijeworplijn. Beide ploegen lijken daarna last te hebben van de zenuwen, want er wordt bijna drie minuten niet gescoord, maar wel balverlies geleden. Het is uiteindelijk ZZ Leiden dat scorend verder gaat en op een 1-8 voorsprong komt. Na de time-out van Erik Braal halfweg het kwart loopt ZZ Leiden verder uit naar 5-15. Maxhuni moet dan naar de kant en zelfs naar de kleedkamer met een blessure aan zijn hoofd. Uiteindelijk is de stand na Q1 10-23.

In het tweede kwart loopt ZZ Leiden snel uit naar een 13-32 voorsprong. Heroes Den Bosch is even niet in staat om iets aan het Leidse geweld te doen en blijft proberen om het gat te dichten. Maxhuni is dan weer terug en kan met een driepunter de stand op 27-38 zetten. Dichterbij dan 11 punten komt Heroes Den Bosch niet meer. Het is zelfs ZZ Leiden dat dit kwart nog weet te winnen met 23-24. Ruststand derhalve 33-47.

Na de rust blijft het een zeer fysieke pot. ZZ Leiden zoekt de grens op en Heroes Den Bosch kan maar niet dichterbij komen. Na de 37-50 score van Kherrazi krijgt Geert Hammink een technische fout na aanmerkingen op de leiding. Maxhuni benut de bonus en even later kan Maxhuni met een and-1 43-56 aan laten tekenen. Het verschil blijft daarna steeds rond de 10 tot 15 punten hangen. Clay Mounce weet nog wel een paar keer te scoren, maar na drie kwarten is het verschil nog steeds groot, 52-65.

In het laatste kwart komt Heroes Den Bosch toch nog even sterk terug. Clay Mounce en Boy van Vliet nemen even het voortouw en het verschil is halfweg het kwart nog maar 6 punten, 67-73. Heroes Den Bosch blijft knokken, maar heeft helaas niet de kracht om het verschil nog kleiner te maken. Via met name Dunn loopt ZZ Leiden toch weer verder uit en de uitploeg kan met een 74-90 overwinning huiswaarts keren. “Op de belangrijke momenten hadden we turnovers en schoot Leiden de driepunters. Er waren een aantal keren dat we te opportunistisch aan het verdedigen waren,” gaf Erik Braal na de wedstrijd toe. “Leiden was vanavond gewoon beter dan ons”.

Aanstaande woensdag (morgen) is de derde wedstrijd in Leiden. Tip-off om 19.00 uur. Kijk voor kaartverkoop en meer info op https://heroesdenbosch.com.