De dressuurwedstrijden werden dit jaar gehouden bij Het Paardrijk in Berlicum.
De dressuurwedstrijden werden dit jaar gehouden bij Het Paardrijk in Berlicum. Foto: Henk van Esch

Geslaagd multi-sportevenement voor mensen met beperking

Sport 262 keer gelezen

DEN BOSCH | Wat een feest om na twee jaar afwezigheid eindelijk weer een Super-G toernooi te kunnen houden. Zo’n vierhonderd deelnemers en tweehonderd vrijwilligers beleefden zondag dan ook een fantastische en sportieve dag. Geweldig om te zien wat sport doet voor mensen. Het is goed voor de eigenwaarde, sociale contacten, gezond voor je lijf en het geeft bovenal veel plezier! Zo belangrijk, zeker voor mensen met een beperking.

De betrokken verenigingen en organisatie - basketbalclub Black Eagles en voetbalvereniging OJC uit Rosmalen, Het Paardrijk uit Berlicum, Cello (wandelen, petanque en darten) en hockeyclub Maliskamp - organiseerden samen met coördinatoren van Super-G de wedstrijden, meestal op de eigen locatie. Het animo voor vooral voetbal en basketbal was wederom groot. Geweldig om al die fanatieke teams te zien strijden tegen elkaar. Wandelen is vooral een laagdrempelige sport waar iedereen zelfs zonder training gemakkelijk aan mee kan doen. De deelnemers daaraan vonden het vooral ook heel leuk om samen met mascotte ‘Super Gogo’ op de foto te gaan en dat ze mochten deelnemen aan een voor hen nieuwe sport, namelijk petanque.

Dressuurwedstrijden

De dressuurwedstrijden die werden gehouden bij Het Paardrijk in Berlicum waren opnieuw reuzespannend voor paard én ruiter. Maar mooi om te zien wat samenwerking tussen dier en mens oplevert. Alle ruiters deden na hun kuur mee aan een spelletjescircuit en daarna kregen ze als verrassing ook nog een hele leuke huifkartocht aangeboden. De buitensporters hadden overigens wel een beetje pech met het weer. Het regende zondag af en toe pijpenstelen. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Site-events

Op alle locaties waren deze dag ook leuke site-events, zoals onder andere oud-Hollandse spelen, een springkussen en sjoelen. Dat maakte de dag leuk ook voor de bezoekers, of als je als deelnemer even geen wedstrijd hoefde te spelen. Ook was er voor iedereen een gezond lunchpakket.
De gevolgen van twee jaar corona waren overigens wel te merken. Het tennis, wielrennen en badminton kon helaas niet doorgaan vanwege een tekort aan vrijwilligers en deelnemers. Hopelijk doen de deelnemers volgend jaar weer mee als Super-G voor de tiende keer dit toernooi organiseert.

Prijsuitreiking

Vertrekkend wethouder Huib van Olden bezocht zondag een aantal locaties en reikte bij de Hazelaar de medailles uit voor het basketbaltoernooi. Altijd het hoogtepunt van de dag. Als verrassing bezocht popster Jeppe het toernooi en met zijn feestnummers gingen de beentjes van de vloer.

Over Super-G

Super-G is het grootste multi-sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke of lichte fysieke beperking in Nederland. Ieder jaar komen kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland naar de regio ‘s-Hertogenbosch om met elkaar de strijd aan te gaan. Super-G heeft als ambitie om - samen met verenigingen, scholen, zorginstellingen, de gemeente, provincie maar ook andere sportstichtingen - mensen met een (verstandelijke) beperking meer te laten bewegen.

Stichting Super-G

Stichting Super-G zet haar knowhow in bij het opzetten van G-afdelingen bij sportverenigingen én door middel van het organiseren van uiteenlopende sportclinics en sportevenementen. Voor de komende jaren wil de stichting verder groeien, met behoud van kwaliteit natuurlijk. Dat betekent dat Stichting Super-G er naar streeft om nog meer sporters te verwelkomen binnen de bestaande takken van sport en tegelijkertijd ook het aantal sporten verder wil uit gaan breiden. Kijk voor aanvullende informatie op de website van de stichting: www.super-g.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant