Groepsfoto van The Dukes Turven tijdens hun bezoek aan het Wespennest in Nijmegen.
Groepsfoto van The Dukes Turven tijdens hun bezoek aan het Wespennest in Nijmegen. Foto: The Dukes Turven

The Dukes Turven bezoeken het Wespennest in Nijmegen

Sport 411 keer gelezen

DEN BOSCH | Zoals alle mooie dingen begon ook dit avontuur op een rugbyveld, namelijk tijdens het Moederdag-toernooi in Oisterwijk. Tijdens een (voor de coaches in het veld) ontspannen potje tag-grabbing tussen de Under 8’s van The Wasps uit Nijmegen en The Dukes was genoeg tijd om kennis te maken met elkaar en het over het trainerschap en andere minder interessante zaken te hebben.

door Dirk Kooter

Al observerend hebben beide trainers geconstateerd dat mooi en evenwichtig werd gespeeld en tevens opgemerkt dat ze, vanwege andere districten, normaal gesproken nooit tegen elkaar spelen. “Nou, dan komen we toch eens met een paar (lees; veul) Turven jullie kant op!”. En omdat deze afspraak op het rugbyveld gemaakt is, dient deze nagekomen te worden.

De reguliere zaterdag training werd dan ook ingewisseld voor een retourtje Nijmegen. Gastheren- en vrouwen van The Wasps zorgden voor een zeer warm welkom. Eerder die week werd een strak wedstrijdschema doorgestuurd en bleken ook andere naburige clubs uitgenodigd, menig ruim van tevoren georganiseerd toernooi kan hier niet aan tippen!

Eenmaal gearriveerd op het prachtige Sportpark De Biezen werd een mooie plek gevonden om de inmiddels befaamde (of beruchte) ‘Tent of Brothers and Sisters’ op te zetten. Dank aan clubsponsor Olio Invest, want mooi rood misstaat niet naast een Turven pionnenveld! De zon begon te schijnen, de trainingsjasjes konden uit en de prachtige nieuwe shirts (dankzij de sponsors) kwamen tevoorschijn.

Er moest heftig geclusterd moest worden, een combinatie team diende on-the-spot te worden samengesteld. Vijf Bossche jongens en meiden vormden samen met vier Wasps en één Duuvel gelegenheidsteam F, om het makkelijk te maken omgedoopt tot team Flapdrol. Ook dit team had sturing nodig aan de hand van een trainer en begeleider. Deze ad interimmers werden gerekruteerd binnen het korps van meegereisde ouders. Bedankt aan alle ouders! 

Na dit getouwtrek konden de aanwezigen over gaan tot de orde van de dag. Er werd touwgetrokken en rugby gespeeld! Ondergetekende kan uit eigen waarneming melden dat alle teams - maar ook zeker gelegenheidsteam F - een even onuitwisbare indruk op de netvliezen hebben achtergelaten als ook de felrode tent. De nieuwe rekruten werden feilloos meegenomen in het game-plan en kameraadschappen voor het leven zijn geboren.

Nadat de stofwolken waren neergedaald en alle Bossche bezienswaardigheden vakkundig ingeklapt en ingepakt waren, bleef nog één uitdaging over... Wie kan de meeste broodjes knakworst en bakjes (verse) popcorn op. De winnaar hiervan was zoals altijd: De Rugbysport! Nijmeegse Wasps, dank jullie wel voor de gastvrijheid en de ontzettend leuke rugby ochtend! Volgende keer in Den Bosch!

Tijdens het Pinksterweekend aankomende week zijn, onder andere, The Dukes Turven van dichtbij te bewonderen tijdens het Dukes Jeugdtoernooi. Wil je de heroïsche verrichtingen van deze meiden en jongens van dichtbij komen bekijken? Kom dan op zondag naar de Limietlaan!

Na dit getouwtrek konden de aanwezigen over gaan tot de orde van de dag. Er werd touwgetrokken en rugby gespeeld!
Eenmaal gearriveerd op het prachtige Sportpark De Biezen werd een mooie plek gevonden om de inmiddels befaamde (of beruchte) ‘Tent of Brothers and Sisters' op te zetten.
Nadat de stofwolken waren neergedaald en alle Bossche bezienswaardigheden vakkundig ingeklapt en ingepakt waren, bleef nog één uitdaging over... Wie kan de meeste broodjes knakworst en bakjes (verse) popcorn op.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant