Stadion De Vliert
Stadion De Vliert

Defensie oefent op 7 en 8 juni bij Stadion De Vliert

Human Interest 304 keer gelezen

DEN BOSCH | Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni oefent Defensie in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De militairen van het Defensie CBRN Centrum (DCBRNC) en Explosieven Opruimingsdienst (EODD) trainen dan samen met veiligheidspartners van de politie, brandweer, het LTFO en RIVM in stadion De Vliert in Den Bosch.

Alle hulpdiensten hebben bij grote incidenten een taak en het is belangrijk dat zij op elkaar ingespeeld zijn. Daarom wordt gezamenlijk in het stadion getraind met verschillende scenario’s op het gebied van rampenbestrijding. Tijdens de oefening ziet u om en in het stadion verschillende soorten voertuigen en materieel van zowel Defensie, als de veiligheidspartners. Er wordt niet met optische en geluidssignalen gereden door de voertuigen.

Besloten oefening

De oefening is een besloten oefening. Iedereen, ook voorbijgangers, wordt verzocht om niet te komen of blijven kijken en Defensie alle ruimte te geven om de oefening uit te voeren.

Defensie CBRN Centrum

De Respons Eenheid van DCBRNC ondersteunt Nederlandse civiele hulpdiensten bij chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN-) dreigingen en incidenten. Kortgezegd gevaarlijke stoffen. Dit doen zij door 24 uur per dag klaar te staan met een team. Zij geven advies en verlenen assistentie. Ook beschikken zij over een Detectie, Identificatie en Monitoring-groep (DIM-groep) die bepalen of schadelijke stoffen zijn vrijgekomen en om, indien nodig, het gebied of locatie veilig te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant