Ook Typhoon is het komend weekeind van de partij tijdens Jazz in Duketown.
Ook Typhoon is het komend weekeind van de partij tijdens Jazz in Duketown.

48e editie Jazz in Duketown gaat bijna van start

Kunst en cultuur 251 keer gelezen

DEN BOSCH | Morgen, op vrijdag 3 juni, gaat Jazz in Duketown 2022 van start. Na twee aangepaste edities is het grootste gratis jazzfestival van Nederland dit jaar gelukkig weer te vinden in de binnenstad van Den Bosch. Bezoekers kunnen bij de verschillende podia genieten van artiesten als Typhoon, Donny McCaslin (US), Gallowstreet & Pynarello, Theon Cross (UK), Ghost-Note (US), blackwave. (BE), Cyrille Aimée (FR) en Yaron Herman Trio (ISR). Van swingende brassbands tot gipsy jazz-zangeressen en van dansbare grooves en feelgood-vibes tot jazzy hiphopsounds; alles komt voorbij.

Op de Markt, de Parade, het Kerkplein, Theater aan de Parade in de Azijnfabriek, Uilenburg, het Noordbrabants Museum en de Willem Twee Concertzaal wordt het publiek ondergedompeld in alle vormen van Jazz. Maar ook liefhebbers van funk, urban en hiphop kunnen hun geluk niet op tijdens deze editie van Jazz in Duketown. Veel hedendaagse jazz artiesten laten zich namelijk inspireren door invloeden uit hiphop en urban. Deze ontwikkeling is ook terug te vinden in het festivalprogramma van dit jaar, waardoor ook een jonger publiek zich zeker thuis voelt op het festival.

Naast al eerder genoemde namen komen tijdens dit Pinksterweekend ook acts als Paradox Jazz Orchestra, Dragonfruit, Lucy Woodward & Henry Hey ‘The Guests’ (US), Janne Schra, Hans Dulfer, Jasper Blom, Conic Rose (DE), Tijn Wybenga AM.OK, Nate Wooley Columbia Icefield (US), Nueva Manteca, S!R & Jennie Lena en vele anderen naar Den Bosch.

Alle optredens op de Parade, de Markt, het Kerkplein en bij Jazz in Duketown TV zijn live te volgen op de website en het YouTube kanaal van Jazz in Duketown. Jazz in Duketown TV wordt gepresenteerd door Jan Willem van den Akker en Fuad Hassen.

Karel Van Eerd Music Award

Vanavond, op donderdag 2 juni, wordt het festival al gedeeltelijk afgetrapt in Podium Azijnfabriek. Hier vindt de uitreiking van de Karel Van Eerd Music Award plaats. Vier bands laten in het poppodium horen waarom zij genomineerd zijn en kans maken op deze prijs. Alle acts zullen daarnaast op Jazz in Duketown spelen en vrijdag te zien en horen zijn bij het Noordbrabants Museum. Het volledige programma, blokkenschema en meer informatie is te vinden op www.jazzinduketown.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant