Maak op vrijdagmiddag 17 juni kennis met de zelfgebouwde tiny houses met ieder een eigen unieke tuin bij Minitopia in Den Bosch.
Maak op vrijdagmiddag 17 juni kennis met de zelfgebouwde tiny houses met ieder een eigen unieke tuin bij Minitopia in Den Bosch.

Bewonder de stadstuinen bij Minitopia in Den Bosch

Verenigingen 457 keer gelezen

DEN BOSCH | Bij Minitopia - op het oude milieupark aan De Vaartgraaf in Den Bosch - staan zelfgebouwde tiny houses met ieder een eigen unieke tuin. 

Groei & Bloei afdeling ‘s-Hertogenbosch en omstreken verzorgt op vrijdag 17 juni een bezoek aan dit tijdelijke woonterrein. Er zijn diverse tuinen te zien en je krijgt uitleg van een bewoner over de specifieke uitdagingen die het tuinieren op deze plek met zich meebrengt. Hier is veel aandacht voor milieu, biodiversiteit en ‘water voor later’. Dat houdt in dat regenwater wordt opgevangen in een grote tank. Meerdere struiken en bomen zijn geplant om een aangename, groenere omgeving te maken.

Tips voor eigen tuin of balkon

Marie-José Meertens van Groei & Bloei vertelt over stads- en balkontuinen, met veel tips voor je eigen tuin of balkon. Groei & Bloei houdt elk jaar in juni de Nationale tuinweek. Dit jaar is het thema ‘Stads-en Balkontuinen’. Tussendoor drinken de deelnemers thee/koffie bij de oude weegbrug; het door bewoners gecreëerde Café. 

Praktische informatie

Het bezoek aan Minitopia start op vrijdag 17 juni om 13.30 uur. Kom zoveel mogelijk op de fiets, want er is beperkt parkeerruimte. Parkeren met de auto kan langs de Poeldonkweg in het gras. Neem ook een plantje (mét naam) of zaadjes mee voor de plantenbieb ter plaatse. Aanmelden vóór 10 juni via groeienbloeidenbosch@gmail.com, of op 073-6412270.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant