Het Lochems Mannen Koor is op donderdagmiddag 16 juni te gast in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.
Het Lochems Mannen Koor is op donderdagmiddag 16 juni te gast in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Optreden Lochems Mannen Koor in Sint-Jan

Verenigingen 224 keer gelezen

DEN BOSCH | Op donderdagmiddag 16 juni om 14.00 uur geeft het Lochems Mannen Koor (LMK) onder leiding van Gerrit te Rietstap een gratis toegankelijk concert in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Het Lochems Mannen Koor telt op dit moment zo’n zeventig actieve leden. Het koor heeft in haar langdurig bestaan (meer dan 85 jaar) een intensieve samenwerking opgebouwd met zusterkoren in Engeland en Duitsland (York en Münster) en heeft reeds vele optredens verzorgd in binnen- én buitenland. Voor de continuïteit van het koor wordt iedere twee jaar een veelal succesvolle koorintroductie georganiseerd voor nieuwe leden. In deze lessen kunnen belangstellenden kostenloos kennismaken met het koor en hun zangtalenten ontdekken.

Het Lochems Mannen Koor koor brengt op donderdag 16 juni een gevarieerd programma ten gehore. Het koor wordt daarbij begeleid door Andor Boddeke op vleugel en door de vaste organiste Véronique van den Engh op het beroemde orgel van de St. Jan. Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. Bij de uitgang(en) staat wel een schaal staan waarin de waardering voor het concert in klinkende munt tot uitdrukking kan worden gebracht. De opbrengst hiervan gaat, in overleg met het kerkbestuur, naar een goed doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant