Volgens de rechtbank is Clarinda op afschuwelijke wijze van haar leven beroofd.
Volgens de rechtbank is Clarinda op afschuwelijke wijze van haar leven beroofd. Foto: Bart Meesters / Meester Multi Media

Veertien jaar cel en tbs voor fatale steekpartij aan Ploossche Hof in Den Bosch

Rechtbank 446 keer gelezen

DEN BOSCH | De Bossche rechtbank heeft Jeffrey van den D. veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs voor de moord op zijn ex Clarinda (34). Zij kwam om het leven na een steekpartij aan de Ploossche Hof in Den Bosch.

door Lisette Broess-Croonen

Volgens de rechtbank is Clarinda op afschuwelijke wijze van haar leven beroofd. “Maar Van den D. heeft niet alleen Clarinda van haar meest kostbare bezit, het leven, ontnomen. Hun dochter zal moeten leven met het feit dat haar vader haar moeder heeft vermoord. De nabestaanden is onherstelbaar leed en verdriet aangedaan. Ook in de samenleving is door dit misdrijf grote onrust ontstaan.”

De rechtbank acht bewezen dat Van den D. met voorbedachte rade handelde en dat er dus sprake is van moord. Omdat verdachte last heeft van enkele stoornissen, is de kans op recidive aanwezig en is tbs met verpleging opgelegd. De verdachte zal ook een schadevergoeding moeten betalen aan zijn dochter en de ouders van Clarinda. Of Van den D. in hoger beroep gaat, is nog onbekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant