Gelijkspel Heroes in eerste halve finale BNXT League

Sport 165 keer gelezen

DEN BOSCH | In MartiniPlaza waren Heroes Den Bosch en Donar Groningen zondagmiddag aan elkaar gewaagd. Met een 68-68 eindstand was er deze middag geen winnaar.  Edon Maxhuni was met 17 punten topscorer bij Heroes Den Bosch, gevolgd door Dwayne Lautier-Ogunleye met 15 punten. Beide ploegen gaan dinsdag in de tweede wedstrijd uitmaken wie er naar de finale gaat van de BNXT League; de nieuwe gecombineerde competitie van Nederlandse en Belgische teams.

Exact vier seconden heeft Austin Price nodig om zijn eerste driepunter te scoren. Vijfenveertig seconden later doet hij het dunnetjes over en zo kan Heroes Den Bosch meteen een 0-6 voorsprong laten noteren. Thomas van der Mars brengt daarna met twee scores de stand op 0-10 en daar is meteen de eerste time-out voor Donar. De thuisploeg komt daarna ook tot scoren, maar via Edon Maxhuni wordt het vervolgens snel 4-15. Gavin en Egekeze mogen daarna achter elkaar naar de vrijeworplijn voor Donar, maar een driepunter van Dwayne Lautier-Ogunleye geeft Heroes Den Bosch een 9-20 voorsprong. De ploeg behoudt de voorsprong en sluit het eerste kwart af met 13-22.

Het tweede kwart begint met drie turnovers voor Donar Groningen. Heroes Den Bosch profiteert optimaal van het slordige spel van de thuisploeg en komt via scores van Van Vliet, Helfrich en Lautier-Ogunleye op een 15-30 voorsprong. Donar begint dan aan een inhaalrace en Heroes Den Bosch dompelt wat in. Met nog iets meer dan twee minuten op de klok staat het 27-32. Time-out Erik Braal. Lautier-Ogunleye en Caruso mogen dan naar de vrijeworplijn. Eerstgenoemde scoort zijn twee vrije worpen, terwijl Caruso ze allebei mist. Maxhuni zorgt dan even later met een driepunter voor de ruststand van 29-38.

Donar Groningen komt iets agressiever uit de kleedkamer dan Heroes Den Bosch. Puntje voor puntje komen ze dichterbij en via 39-44 wordt het even later 45-48. Erik Braal pakt wederom de time-out. In de hervatting volgt een onsportieve fout voor Williams, waardoor Lautier-Ogunleye naar de vrijeworplijn mag, 45-50. Toch blijft Donar, dat dit kwart zal winnen met 26-17, het betere van het spel houden en beide ploegen gaan met een 55-55 stand het laatste kwart in.

Het begin van Q4 is voor Clay Mounce. Met zijn acht punten zet hij Heroes Den Bosch op een 55-63 voorsprong. Williams en Helfrich wisselen driepunters uit en daarna is het een 8-0 run, die Donar op een 68-65 voorsprong brengt. Price trekt de stand dan weer gelijk met zijn driepunter, 68-68. Donar Groningen pakt dan de time-out met nog zestien seconden te spelen, maar de thuisploeg komt niet meer tot scoren. Eindstand: 68-68. Morgen - dinsdag 7 juni - staat de tweede wedstrijd in dit tweeluik in de halve finale van de BNXT play-offs op het programma.