Grote én kleine tuinen achter historische panden in Den Bosch openen op zondag 19 juni hun poorten.
Grote én kleine tuinen achter historische panden in Den Bosch openen op zondag 19 juni hun poorten.

15e Zomertuinenwandeling in Den Bosch

Human Interest 280 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zondag 19 juni van 11.00 tot 17.00 uur vindt in Den Bosch voor de vijftiende keer de Zomertuinenwandeling plaats.

Sinds november 2017 bestaat er een cultuurhistorische stichting die ten doel heeft de tuinen en achterzijden van historische huizen in de stad Den Bosch te laten zien. Het is deze stichting gelukt om dit jaar voor de 15de keer een bijzondere wandeling samen te stellen. Grote én kleine tuinen achter historische panden openen op zondag 19 juni hun poorten voor de wandelaar en fietser die de moeite neemt om al dat fraais te komen bekijken. Vele onbekende parels tonen hun pracht. Zo doen er dit jaar twee nieuwe tuinen mee en één volledig vernieuwde tuin. In diverse tuinen wordt er uitleg gegeven over huis en tuin en op alle locaties ligt info over het huis dat wordt bezocht. De organisatie is blij dat er eindelijk weer een volledige tuinenwandeling kan plaatsvinden en verheugt zich erop veel oude bekenden en nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

Op drie locaties worden er ook miniconcertjes gegeven. Wie deze geeft en waar blijft nog even als een verrassing. Dat wordt via de website bekendgemaakt. Een passe-partout kost 15 euro en deze geeft toegang tot alle 21 deelnemende tuinen. Reserveren: www.opentuinenshertogenbosch.nl. Ook zijn deze te koop bij De Roosekrans in de Hinthamerstraat en bij Barrique Culinair in de Vughterstraat in Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant