In 'Nacht in Den Bosch' gaat Liliane Brakema in gesprek met Bosschenaren over wat voor hen belangrijk is in het leven.
In 'Nacht in Den Bosch' gaat Liliane Brakema in gesprek met Bosschenaren over wat voor hen belangrijk is in het leven. Foto: Rechtenvrij

‘Nacht in Den Bosch’ in Huis73 brengt ode aan de ontmoeting

Kunst en cultuur 151 keer gelezen

DEN BOSCH | Een ontroerende, beeldende en muzikale reis over het verlangen om gezien en niet vergeten te worden. Dat is de ‘Nacht in Den Bosch’. Tijdens deze voorstelling spelen drie professionele acteurs iedere avond met twee inwoners uit Den Bosch die nog nooit eerder op het podium stonden. 

Liliane Brakema (1987), theatermaakster en regisseur van de voorstelling ‘Nacht in Den Bosch’, trok de wijken in, sprak daar mensen op onder andere pleinen en cafés en kwam ook bij de mensen thuis. Ze voerde gesprekken over de grote thema’s van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en niet te vergeten de dood.
‘Nacht in Den Bosch’ is een theatrale reconstructie van al die ontmoetingen in de vorm van een droom. Al het materiaal voor de voorstelling is ontstaan dankzij die gesprekken: de tekst, de ideeën voor de kostuums, het decor, de bewegingen en de muziek. De reis van ontmoeten wordt zelfs doorgezet tijdens de speelreeks.  

Iedere avond doen er overigens ook echte Bosschenaren aan de voorstelling mee. Misschien ken je ze wel: Rina, Gerard, Zargona, Lies en Joop.

Praktische informatie

‘Nacht in Den Bosch’ vindt vrijdag 17 en zaterdag 18 juni om 20.30 uur plaats in HUIS73. Ga voor info en tickets naar theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant