Extra voorstelling van de finalisten van Cameretten 2021 voor onderzoek naar spierziekte FSHD. Op de foto van links naar rechts Manon Blaauw en Kevin van den Berg, Teun Wolters en Thjum Arts. (Foto: Jaap Reedijk)
Extra voorstelling van de finalisten van Cameretten 2021 voor onderzoek naar spierziekte FSHD. Op de foto van links naar rechts Manon Blaauw en Kevin van den Berg, Teun Wolters en Thjum Arts. (Foto: Jaap Reedijk) Foto: Jaap Reedijk

Cabaretvoorstelling in de Verkadefabriek voor het goede doel

Human Interest 376 keer gelezen

DEN BOSCH | Op vrijdag 10 juni spelen de finalisten van Cameretten 2021 een extra voorstelling om geld op te halen voor onderzoek naar een oplossing voor de spierziekte FSHD. Cameretten Festival is het oudste en tevens hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent jaarlijks wordt ontdekt door publiek, jury en pers. De finalisten van 2021 zijn Thjum Arts, Teun Wolters en de Blauwe Vinkjes (Manon Blaauw en Kevin van den Berg). Deze Camerettenfinalisten van 2021 spelen momenteel de finalistentournee.

‘Mensen met de spierziekte FSHD verliezen hun vermogen om de lach te laten zien, maar natuurlijk niet hun gevoel voor humor!’ Met dit motto heeft de FSHD Stichting de eerste verbinding gezocht met cabaret. Zo is onder anderen komiek Ronald Snijders inmiddels ambassadeur van de FSHD Stichting. De komiek werd ambassadeur nadat in 2017 met hem de stunt ‘a comedian’s worst nightmare’ plaatsvond. De relatie met cabaret krijgt met de start van de samenwerking met het Cameretten Festival een volwaardig vervolg. Ronald Snijders - komiek, schrijver en programmamaker, winnaar van de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 en niet te vergeten ambassadeur van de FSHD Stichting - zal deze bijzondere avond in de Verkadefabriek met veel enthousiasme presenteren.

De FSHD Stichting financiert onderzoek naar een behandeling voor de spierziekte FSHD. Er is op dit moment nog geen enkel medicijn of beschikbaar voor deze ziekte waarbij je je gezichtsmimiek verliest en daarmee dus ook je vermogen om (zichtbaar) te lachen. Cameretten en de FSHD Stichting slaan de handen ineen door zich samen in te zetten voor meer bekendheid en middelen voor onderzoek die een oplossing dichterbij brengen.

Kaarten reserveren

De drie finalisten die deze avond voor u optreden zijn Thjum Arts, Teun Wolters en de Blauwe Vinkjes (Manon Blaauw en Kevin van den Berg). De voorstelling is in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Kaartjes voor de voorstelling kosten 15 euro per kaartje en zijn te verkrijgen via de kassa van de Verkadefabriek of online: www.verkadefabriek.nl. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Dineren en sponsoring

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om met uw vrienden, familie of zakenrelaties te komen genieten van een heerlijk driegangendiner in de clubzaal van de Verkadefabriek met diverse gastsprekers. Een tafel voor 8 personen kost 2.500 euro exclusief btw. Indien u met een afwijkend aantal wil komen dineren is dat ook zeker mogelijk. Voor meer informatie over dit bijzondere diner en de mogelijkheden van sponsoring kunt u contact opnemen met de FSHD Stichting via info@fshd.nl, of telefonisch op 06-52058020.

Over de ziekte

FSHD (Facio Scapulo Humerale Dystrofie) is een erfelijke chronisch progressieve spierziekte waarbij de skeletspieren langzaam steeds zwakker worden door een genetisch defect. Dit treft alle leeftijden en kan snel of minder snel erger worden. Het is een buitengewoon impactvolle aandoening in letterlijke en figuurlijke zin. Helaas is er nog geen enkel medicijn beschikbaar. FSHD is onbekend bij velen, maar vormt een van de meest voorkomende erfelijke spierziekten ter wereld. Wereldwijd hebben meer dan 850.000 mensen FSHD. In Nederland zijn dit ongeveer 3.000 mensen. Er is nog geen oplossing of medicijn voor FSHD. Daarom is onderzoek zo belangrijk. De FSHD Stichting heeft als doel het werven van fondsen voor het stimuleren, faciliteren en financieren van (wetenschappelijk) onderzoek naar de oorzaken en achtergronden van FSHD. Zo hoopt de Stichting een oplossing voor FSHD dichterbij te brengen en de kwaliteit van leven van FSHD-patiënten te kunnen verbeteren. Meer info over de FSHD Stichting, haar activiteiten of hoe u de stichting kunt helpen, is te vinden op www.fshd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant