De Makersstraat vormt een aantrekkelijke verbindingszone tussen het Werkwarenhuis en de nieuwe skatehal en moet voor nog meer creatieve bedrijvigheid overdag op de Tramkade gaan zorgen.
De Makersstraat vormt een aantrekkelijke verbindingszone tussen het Werkwarenhuis en de nieuwe skatehal en moet voor nog meer creatieve bedrijvigheid overdag op de Tramkade gaan zorgen. Foto: Petra Janssen

Feestelijke opening van de Makersstraat op Bossche Tramkade

Kunst en cultuur 537 keer gelezen

DEN BOSCH | Zondag 12 juni is de feestelijke opening van de Makersstraat op de Bossche Tramkade. Vanaf 13.00 uur kun je hier je T-shirts bedrukken in de Grafiek werkplaats van Kurtface, met elektronica spelen bij Pixel Arcade, timmeren bij ‘De winkel die Werkt’ en nog veel meer. 

Iedereen is welkom om tijdens het maakproces binnen te lopen en een kijkje te nemen. In het Social label Lab is een Do Good Market waar zorg-werkplaatsen hun zelfgemaakte producten verkopen en vanuit de roze ruimte van het Werkwarenhuis draait Blue Flamingo (DJ Ziya Ertekin) vrolijke platen.

Experiment Tramkade

Stichting Werkwarenhuis en Social label vieren samen met werkplaatsen, vaklui, toegepaste kunstenaars en publiek de volgende fase van het experiment Tramkade om een ooit verlaten fabrieksterrein tot leven te brengen. De Makersstraat vormt met diverse werkplaatsen en ateliers een aantrekkelijke verbindingszone tussen het Werkwarenhuis en de nieuwe skatehal. Vanachter de grote ramen in de voormalige Kaaihallen is te zien hoe er ‘gemaakt’ wordt. De Makersstraat sluit aan op het tegenover gelegen designlab van waaruit Social label ijvert voor een sociale economie via design met betekenis. Met de Makersstraat maken meer sociale en creatieve ondernemers een werkplaats voor hun activiteiten waarbij het accent ligt op upcycling, vakmanschap en sociale duurzaamheid. Tijdens de opening kun je ze ontmoeten. Meer info: www.werkwarenhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant