De TUINSESSIES worden gepresenteerd door Het Noordbrabants Museum, Willem Twee en Theater aan de Parade. (Foto: Jasper Toeli)
De TUINSESSIES worden gepresenteerd door Het Noordbrabants Museum, Willem Twee en Theater aan de Parade. (Foto: Jasper Toeli) Foto: Jasper Toeli

De TUINSESSIES in sfeervolle Paleistuin zijn terug!

Kunst en cultuur 299 keer gelezen

DEN BOSCH | Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek en een exclusief museumbezoek: dat zijn de TUINSESSIES. En het goede nieuws is: ze komen terug! Van 2 tot en met 31 juli vindt er een nieuwe reeks van 9 intieme concerten plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Nieuw dit jaar is het exclusieve avondbezoek aan het museum.

Na de lovende reacties van vorig jaar, verandert de groene oase in het hart van Den Bosch opnieuw in een sfeervolle concertlocatie. Net als vorige zomer verrast de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de tweede editie staan de volgende artiesten op de agenda:

Gaidaa & support act

Gaidaa is een jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop én zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars op Spotify, enorm hard aan de weg timmert.

Arthema String Quartet

Het Arthema String Quartet wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in de hedendaagse muziekscene. Tijdens de TUINSESSIES brengt het kwartet prachtige bewerkingen van filmmuziek van o.a. The Lord of the Rings, Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Broeder Dieleman & support act

Broeder Dieleman is een eigenzinnige melancholische singer-songwriter die prachtige liedjes maakt in het Zeeuws en Nederlands. Producer en muzikant Pim van de Werken verzorgt het voorprogramma.

Gerson Main

Gerson Main ging na het spelen in de band van onder andere Typhoon zijn eigen weg. Hij deed in 2015 mee aan de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en behaalde daarmee een plek in de finale. Met zijn poëtische teksten en dansbare ritmes weet hij het publiek te pakken.

Anneke van Giersbergen

De Brabantse Anneke van Giersbergen, onder andere bekend van ‘De Beste Zangers’, stond 13 jaar als frontvrouw bij diverse metal bands. Sinds 2007 slaat ze in haar eentje toe en hoe. Haar creativiteit kent geen grenzen meer.

Sophia Kruithof

Ze won in 2020 The Voice of Holland en laat tijdens de TUINSESSIES haar volwassen, emotionele sound, pakkende melodieën en unieke beeldende teksten horen.

Simon Keats & Eric Devries

Een double bill van oer-Hollandse singer-songwriters die Americana hebben omarmt. De in Tilburg woonachtige Simon Keats geniet nationale bekendheid als toetsenist van De Kik. Eric Devries tekende in 2021 zijn vierde soloalbum Song & Dance Man.

Clean Pete

De dames van Clean Pete leggen de kleinkunstlat hoog en maken lieve, grappige en mooie liedjes. De tweeling laat zich begeleiden door twee uitzonderlijke getalenteerde muzikanten: Sam en Kees.

Touki - être en voyage

Touki bestaat uit de Senegalese zanger Mola Sylla, kora-muzikant Bao Sissoko en gitarist Andro Biswane. Voor het eerst staan ze met z’n drieën op het podium. “En daar hou ik van. Ik ben altijd op zoek naar dingen die ik nog niet weet”, aldus Mola Sylla.

Avondtoegang tot museum

Nieuw deze zomer is dat je niet alleen een concert bijwoont met je TUINSESSIES-ticket, maar ook voorafgaand aan het concert?toegang krijgt tot Het Noordbrabants Museum.

Praktische informatie

De TUINSESSIES vinden plaats van 2 tot en met 31 juli in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Ticketprijzen zijn vanaf 22,50 euro verkrijgbaar. Kijk voor aanvullende informatie en kaartverkoop op de website: tuinsessies.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant