Foto uit 1970 van spelende kinderen in het Kruisbroedersstraatje in Den Bosch. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch.
Foto uit 1970 van spelende kinderen in het Kruisbroedersstraatje in Den Bosch. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Foto: J.A.M. Roelands

Ons Den Bosch van weleer: Nationale Buitenspeeldag

Historie 316 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Deze week - op woensdag 8 juni - vond de Nationale Buitenspeeldag plaats. Lekker buitenspelen is van alle tijden zoals te zien is op deze foto uit 1970 die gemaakt is in het Kruisbroedersstraatje in Den Bosch. De Buitenspeeldag is overigens de opvolger van de Nationale Straatspeeldag die bedacht is door Stop de Kindermoord en in 1986 voor het eerst werd georganiseerd. Straten werden afgesloten voor verkeer om kinderen veilig buiten te laten spelen. Na de fusie in 2000 met Veilig Verkeer Nederland (VVN) kwam daar de organisatie te liggen. Bij de koersverandering van VVN werd deze activiteit in 2009 afgestoten, veranderde onderweg de naam naar Buitenspeeldag en uiteindelijk heeft Jantje Beton zich erover ontfermd. In Nederland wordt de Buitenspeeldag gehouden op de tweede woensdag van juni.

Over Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant