Luuk van den Boogaard nam afscheid bij degradant RKSV Venhorst.
Luuk van den Boogaard nam afscheid bij degradant RKSV Venhorst. Foto: Eric Elbers

Venhorst gedegradeerd, Handel na verlenging uitgeschakeld

Voetbal 1.880 keer gelezen

Geen terugkeer van de ‘derby der derby’s’ tussen Boekel Sport en RKSV Venhorst, maar een treffen tussen Venhorst en Handel is wat de pot schaft in de derde klasse komend seizoen. Venhorst degradeerde vandaag na een nederlaag tegen Zwaluw VFC (1-3), terwijl Handel na verlenging moest buigen voor Sportclub Irene: 4-3.

Venhorst dwong vorige week (dankzij een weken eerder ingezette inhaalsprint) op de valreep deelname aan de nacompetitie af, maar op eigen veld was de ploeg van trainer Michaël van Doren niet opgewassen tegen Zwaluw VFC. De Vughtenaren legden de basis voor hun overwinning in het eerste half uur. Matthijs Bezem en Quinten van Haaren zorgden voor een 0-2 tussenstand. Teun van de Putten bracht de spanning terug, maar kort na rust werd de marge weer twee dankzij Julius Emmanuel. Ondanks enkele (grote) kansen kwam Venhorst niet meer terug in de wedstrijd. Bij Venhorst, dat sinds 2017 actief was in de tweede klasse, nam sterkhouder en routinier Luuk van den Boogaard afscheid. Hij gaat in een lager elftal spelen.

Handel ten onder in Tegelen
Schrale troost voor Venhorst is dat in de derde klasse in ieder geval een derby wacht met VV Handel. Voor de ploeg van trainer Sander Janssen was deelname aan het competitietoetje eigenlijk al een prijs op zich, maar op bezoek bij Sportclub Irene was Handel heel dichtbij kwalificatie voor de tweede ronde. Met nog twee minuten op de klok leidden de gasten in Tegelen immers met 2-3. Doelpunten van Geert van de Bosch, Jeffrey Driessen en Ruud Konter leken genoeg voor de winst, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Na verlenging werd het alsnog 4-3 voor de Limburgers. Janssen: “We geven drie bijna identieke doelpunten weg uit een vrije trap. Dat is ongelofelijk zuur, maar ik ben ontzettend trots op de jongens.”

Venhorst verloor van Zwaluw VFC en is gedegradeerd.
Venhorst verloor van Zwaluw VFC en is gedegradeerd.
Venhorst verloor van Zwaluw VFC en is gedegradeerd.
Venhorst verloor van Zwaluw VFC en is gedegradeerd.
Venhorst verloor van Zwaluw VFC en is gedegradeerd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant