Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Eind deze week zomerse tot tropische temperaturen

Human Interest 142 keer gelezen

DEN BOSCH | De temperatuur loopt de komende dagen steeds verder op en aan het eind van de week worden zomerse tot tropische temperaturen verwacht. Vooral vrijdag en zaterdag kan het in het zuiden en zuidoosten 30 graden of meer worden. Zaterdag neemt de kans op onweersbuien toe en waarschijnlijk wordt het vanaf zondag minder warm. Bron: Weeronline.

Deze maandag is van warmte geen sprake. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en daarmee wordt relatief koele lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 16 tot 21 graden. Het weerbeeld laat flinke zonnige perioden zien, maar er zijn ook wolkenvelden.
Morgen komt de temperatuur op veel plaatsen weer boven 20 graden uit en de dagen daarna wordt het alleen maar warmer. Woensdag en donderdag stijgt het kwik in het binnenland naar 25 tot 28 graden. In de kustprovincies is het 22 tot 25 graden en voor velen zijn dat hele aangename temperaturen. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is deze week 7 tot 8 en de onbeschermde huid verbrandt snel.

Hete lucht uit Spanje

Vrijdag en zaterdag stroomt zeer hete lucht vanuit Spanje naar onze streken en vooral in het zuiden en zuidoosten kan het op meerdere plaatsen tropisch warm worden met temperaturen van 30 graden en meer. Hoe warm het precies wordt moet nog worden afgewacht. Het is niet de eerste keer dat de temperatuur ergens in het land oploopt naar tropische waarden. Op 18 mei werd voor het eerst de 30 graden al bereikt.
Mogelijk krijgt een groter deel van het land met hitte te maken. Mocht de temperatuur in De Bilt oplopen naar 30 graden of meer dan is dat de eerste officiële tropische dag van het jaar. Als dit vrijdag gebeurt, dan is de eerste tropische dag in De Bilt net als vorig jaar op 17 juni. Overigens bleef het vorig jaar bij die ene officiële tropische dag.

Vanaf zaterdagmiddag neemt de kans op onweersbuien toe en waarschijnlijk wordt het vanaf zondag een stuk minder warm met in de loop van volgende week maxima rond 20 graden. Lees het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/13-6-2022-warmer-weer-op-komst

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant