Afbeelding

Een unieke expositie van kunstenaars uit een zorgatelier

Kunst en cultuur 189 keer gelezen

ROSMALEN | Het vijfjarig jubileum van zorgatelier Verbeelderij brengt hen in de gelegenheid om komende week te exposeren in Perron-3 te Rosmalen. Verschillende kunstenaars met diverse achtergronden tonen hun werk waarin zij hun eigen verhaal vertellen. De expositie biedt een gevarieerd aanbod van keramische werken tot borduursels en schilderijen.

Bij Verbeelderij kunnen mensen met psychosociale problemen en fysieke beperkingen samen met gespecialiseerde begeleiders hun creatieve talenten ontwikkelen door het kunstzinnige proces aan te gaan. “In het artistieke proces komen mensen tot zichzelf en geven ze zichzelf bloot. Een kunstwerk geeft dan ook vaak een uniek kijkje in iemands binnenwereld”, aldus de Verbeelderij. “’Wie ben ik? En hoe voel ik me?’ zijn vragen die dienen als inspiratiebron voor het maken van een kunstwerk.”

Handen en ogen
William van Lith, een deelnemer van Verbeelderij, vertelt zijn verhaal in zijn kunstwerk. “Bij het maken van een kunstwerk vertrouw ik op mijn handen en ogen. De organische vorm van het lichaam geeft aanleiding tot het volgen van de vloeiende lijnen en zo kan de toeschouwer innerlijk meebewegen met wat mijn handen ongeveer willen vertellen. De vloeiende lijnen geven aan hoe ik denk over het leven. Voor mij is het leven iets vloeibaars, vergelijkbaar met een rivier. Geen enkele dag is hetzelfde, zo ook is geen enkel kunstwerk hetzelfde. Dit werk dient weer als inspiratie voor de volgende.”

Praktisch
De werken van Verbeelderij zijn te zien van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli in Perron-3 te Rosmalen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant