Afbeelding
Foto:

Gemeente wil Grenco-hallen verbouwen voor 5,4 miljoen

Algemeen 269 keer gelezen

DEN BOSCH | De gemeente wil de Grenco-hallen voor 5,4 miljoen euro gaan verbouwen. Het college ziet dit als ‘de volgende stap in de ontwikkeling van het Innovatie Kwartier’ dat gelegen is tussen de Paardskerkhofweg en de Parallelweg. 

“Het sluit aan op de ambitie om het Innovatie Kwartier te ontwikkelen als nationale hotspot voor ICT/data en als ankerpunt in ons economisch ecosysteem. Er ontstaat daarmee een omgeving die ondernemers en onderwijs aantrekt om zich te vestigen”, aldus het college. Het verbouwen van de Grenco-hallen zou bijdragen aan het verbeteren van “de huisvestigingsmogelijkheden van data-/ict- en ambachtsbedrijven op korte termijn”, aldus het college. “Gezien de staat van deze hallen (vereist onderhoud), de vraag en behoefte aan deze ruimtes én de doelstellingen van het Innovatie Kwartier om tot versterking, uitbreiding en samenwerking te komen, is een verbouwing wenselijk.”

Aanbesteding
Het college is niet bang voor leegstand na de verbouwing omdat de huidige Grenco-hallen al volledig verhuurd zijn en ook Grasso, dat in de komende weken opgeleverd wordt, al bijna helemaal verhuurd is. De verbouwing zou naast vernieuwing ook moeten leiden tot extra vierkante meters om niet alleen de huidige huurders maar ook nieuwe huurders en huurders die tijdelijk in de Adriaen Willaertstraat gehuisvest zijn te kunnen bedienen. De aanbesteding is al doorlopen, volgens het college om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten en planning. Zij verwachten dat de raad op 12 juli zal instemmen met het voorstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant