Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep

Koning Willem I College organiseert Dag van de Techniek

  •   keer gelezen

REGIO | Het Koning Willem I College organiseert samen met Platform Techniek De Langstraat de Dag van de Techniek op zaterdag 18 juni in Drunen. De school laat weten: “Deze dag is speciaal ontwikkeld voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriënteren op een studierichting. Platform Techniek de Langstraat organiseert dit terugkerend evenement samen met 30 technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio.”

Het doel van deze dag is om jongeren te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. “Het is veel meer dan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s, bruggen, zelfs in ziekenhuizen en pretparken”, aldus de schoo. “Tijdens de Dag van de Techniek kunnen jongeren op een leuke manier de techniek ontdekken. Bijvoorbeeld het pizzadeeg dat kant-en-klaar in de supermarkt ligt. Verschillende bedrijven uit de regio laten hun expertise zien.”

Hoe ziet deze dag eruit?
De toegang voor de Dag van de Techniek is gratis en het is niet nodig om vooraf aan te melden. Dat betekent dat er vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur een vrije inloop is bij Breman Zuid in Drunen. De deelnemende bedrijven staan verspreid over twee hallen. Er wordt een leuke looproute gecreëerd, zodat de zintuigen optimaal geprikkeld worden en jongeren zelf de techniek kunnen ervaren. Ook is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen, tegen betaling, op het foodplein.

Koning Willem I College
De school laat weten: “Als onderwijsinstelling zijn wij aanwezig om jongeren kennis te laten maken met techniek, maar ook met toekomstige technische studierichtingen. Laat je verrassen en kom kennismaken met Julia, bekend van de Reis van Julia. Ervaar zelf hoe je het snelste een band kunt verwisselen. Kom erachter hoe een elektrische auto werkt en/of maak je eigen sleutelhanger. Er is genoeg om te beleven!”

Praktisch
De Dag van de Techniek vindt plaats op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 15.00 uur bij Breman Zuid aan de Marconilaan 4 in Drunen. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op techniekvanjouwtoekomst.nl.

Meer berichten