Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep

Zaterdag kans op 35 graden

  •   keer gelezen

DEN BOSCH | Het wordt steeds een stukje warmer en zaterdag worden zelfs temperaturen van 35 graden verwacht. Het is oppassen geblazen voor de felle zon. Vrijdag en zaterdag wordt een ruime UV-index 7 bereikt en in het zuiden van het land is zelfs zonkracht 8 mogelijk. In de loop van het weekend komt het warme weer onder druk te staan en de kans op felle regen- en onweersbuien neemt toe.

Vrijdagochtend zijn nog wat sluierwolken en wolkenvelden zichtbaar, maar de zon gaat steeds uitbundiger schijnen. De wind is gedraaid naar het zuiden en warmere lucht vanuit Zuid-Europa bereikt ons land. Het warmt in rap tempo op en vrijdagmiddag wordt het in Brabant wel 30 of 31 graden. 

Zeer warme zaterdag
De temperatuur doet er nog een schepje bovenop en zaterdag wordt tot dusver de warmste dag van het jaar met in onze provincie mogelijke uitschieters naar 35 graden. Het voelt drukkend warm aan en daarbij schijnt de zon ook nog eens heel fel. Later op de zaterdag komt de warmte steeds meer onder druk te staan en de kans op regen- en onweersbuien neemt toe.

Zeer hoge zonkracht
Zowel vrijdag- als zaterdagmiddag wordt zonkracht 8 bereikt. Een gevoelige huid kan al binnen een kwartier verbranden. Langs de waterkant gaat het verbranden door de weerspiegeling op het water en de zandkorrels nog een stuk sneller. Zoek vooral aan het begin van de middag geregeld de schaduw op en gebruik voldoende zonnebrandcrème.

Vaders in het zonnetje?
Zondag is het Vaderdag en het weekend sluit waarschijnlijk knallend af. De koelere lucht wint steeds meer terrein en dit levert een groot temperatuurverschil op. In het zuidoosten kan het met de meeste zonneschijn nog flink opwarmen, terwijl het in de koelere lucht slechts 20 graden wordt. Op de overgang kunnen dan een aantal stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/17-6-2022-weekend-weer

Meer berichten