Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De organisatie is zeer te spreken over het verloop van de zevende editie van Taptoe &#39;s-Hertogenbosch. (Foto: Andre Bonga)</p>

De organisatie is zeer te spreken over het verloop van de zevende editie van Taptoe 's-Hertogenbosch. (Foto: Andre Bonga)

(Foto: Andre Bonga)

Zonnige editie van Taptoe ‘s-Hertogenbosch

  •   keer gelezen

DEN BOSCH | De zevende editie van Taptoe ‘s-Hertogenbosch vond afgelopen zaterdag plaats. Onder andere Show- and Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden, Marchingband DVS uit Katwijk en Show- & Marchingband Juliana uit Amersfoort waren naast Show- and Marchingband Amantius uit ’s-Hertogenbosch te gast.

Korpsen uit zowel binnen- als buitenland waren op 18 juni afgereisd naar de stad om deel uit te maken van Taptoe ‘s-Hertogenbosch. “Na een aantal jaren COVID-19 achter de rug te hebben stonden de korpsen te popelen om de stad om te toveren tot een muziekstad”, aldus de organisatie. “In de middag was de Bossche binnenstad het decor voor een fantastische streetparade waarbij vijftien korpsen herkenbare nummers speelden in een gezellige binnenstad.”

The Final Countdown
In de avond was het Taptoe ’s-Hertogenbosch spandoek weer te zien in stadion De Vliert. Het publiek werd in het stadion op muzikale wijze ontvangen door de hippe nummers van de stageband van Amantius. Het stadion stroomde vol met enthousiast publiek en de korpsen waren klaar om de shows te presenteren aan het publiek. De organisatie vertelt: “Eindelijk konden de muzikanten het publiek weer laten genieten van geweldige shows, en aan het publiek te horen waren zij ook blij om de orkesten weer te horen en te zien. Voordat de korpsen de show konden presenteren aan het publiek was het de beurt aan Jong Amantius. Zij verzorgden de spectaculaire opening van Taptoe ‘s-Hertogenbosch met het nummer ‘The Final Countdown’ van Europe.”

Highland Cathedral
Ook over de afsluiting is de organisatie te spreken: “Highland Cathedral was het prachtige slotnummer tijdens de finale van een warme maar fantastische zevende editie van Taptoe Den Bosch. Dit nummer werd gespeeld door alle showkorpsen van de avond: Euroband Rotterdam, Red Hackle Pipeband België & International Tattoo, Highland Dance Team United Kingdom, Marchingband Exempel Empel, Show- and Marchingband K&G Leiden, Show- and Marchingband Amantius `s-Hertogenbosch, Show- & Marchingband Juliana Amersfoort en Marchingband DVS Katwijk.”

Volgende editie
De organisatie laat tot slot weten: “Wij wensen alle korpsen heel veel succes op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het grote muzikale feest van Taptoe ‘s-Hertogenbosch komt over twee jaar weer terug op 15 juni 2024. We zien jullie dan graag terug.” Kijk voor meer informatie over Taptoe ‘s-Hertogenbosch op www.taptoe-shertogenbosch.nl.

Meer berichten