Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Pxhere
Advertorial

Digitalisering maatschappij maakt menselijke invloed crypto handel onmisbaar

  •   keer gelezen

De digitalisering van de maatschappij is op vele gebieden merkbaar. Het komt regelmatig voor dat computers de taken van mensen overnemen en op sommige gebieden zelfs overtreffen. Vooral de toepassing van artificial intelligence draagt hier een steentje aan bij. AI toepassingen geven een beeld dat menselijk handelen in de toekomst overbodig wordt. Dat we echter nog een flinke tijd van dat moment verwijderd zijn, blijkt wel uit het feit dat de menselijke invloed op de crypto handel onmisbaar blijft. Een opvallend gegeven want dit is juist een sector waaraan een decentrale digitale structuur de basis vormt. 

Blockchain technologie als basis voor de handel in cryptocurrency

Digitale munteenheden zijn ontwikkeld met het oog op het wegnemen van struikelblokken waarmee de huidige financiële wereld dagelijks mee te kampen krijgt. Cryptocurrency zijn immers ontwikkeld op basis van een blockchain technologie. Dit is een groot digitaal handelsgrootboek waarmee financiële transacties op een snelle, veilige en vooral efficiënte manier kunnen worden vormgegeven. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een decentrale structuur waarin vrijwel geen sprake is van menselijke invloeden gedurende de transacties.

Waarom veel mensen kiezen om te handelen in digitaal geld

Dat het handelen in digitaal geld in opkomst is, zal weinig mensen zijn ontgaan. Het handelen of beleggen in digitaal geld wordt door veel mensen gezien als interessant verdienmodel nu er voor het sparen op een spaarrekening een negatieve rente wordt gevraagd. Het is mogelijk om een flink vermogen te genereren door in digitale munteenheden te investeren maar dit is een stap waaraan zeker risico’s verbonden zitten. De crypto markt is immers een zeer volatiele markt. Een gegenereerde winst kan binnen een kort tijdsbestek zijn overgegaan in een fors verlies. Een goede kennis van crypto zaken en een flinke investering in tijd zijn belangrijke ingrediënten voor een succesvolle crypto handel.

Waarom menselijke invloed in crypto handel onmisbaar is

Ondanks dat de crypto wereld volledig gedigitaliseerd is, blijft de menselijke invloed ook in deze sector onmisbaar. Om de crypto wereld te betreden kan er gebruik worden gemaakt van de diensten van crypto exchanges of initiatieven zoals teslacoin. Ook het investeren of afstand doen van coins gaat volledig digitaal. Je zou wellicht denken dat deze digitalisering van de maatschappij ook de noodzaak van menselijke invloed in de crypto handel weg zal nemen. Juist dit is net niet het geval. Een trading bot zal immers handelen op basis van de strategische beslissingen die een handelaar of belegger maakt. Een reeks goede tactische beslissingen zal zichtbaar worden in het resultaat maar een aantal minder goede strategische keuzes zullen zeker ook merkbaar zijn in het uiteindelijke rendement.

Meer berichten