Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline. Foto: Weeronline

Vandaag kans op enkele stevige onweersbuien

Human Interest 130 keer gelezen

DEN BOSCH | Het is wisselvallig weer met dagelijks buien. De meeste en zwaarste buien krijgen we vanmiddag en daarbij geldt een waarschuwing voor onweer, hagel en veel regen. In het weekend zijn er minder buien en blijft het regionaal droog. Ook vallen de buien minder zwaar uit. De temperatuur gaat iets omlaag met op zondag 19 graden aan zee tot 23 graden in het oosten.

Deze vrijdag staat in het teken van buien met kans op onweer, hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. Daarvoor geldt in grote delen van het land ook een waarschuwing. Met 20 tot 25 graden is het warm, maar tijdens een bui is het wel wat frisser. Vanavond zullen de buien ook geleidelijk weer verdwijnen.

Droge start

De verwachting voor zaterdag is wat dat betreft wel wat gunstiger. De ochtend begint op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van wolkenvelden en zon. In het westen is het overwegend bewolkt en laan de kust komen enkele buien voor. Later in de ochtend en in de middag neemt de kans op buien toe, de meeste komen in het westen van het land voor. Er zijn ook droge perioden en het wordt 20 of 21 graden in het westen tot 25 graden in het oosten.

In de avond en vooral in de nacht naar zondag is er veel bewolking en trekt een aantal buien over het land. Daarbij kan onweer voorkomen. Door de buien is het vochtig en met minima van 14 tot 16 graden kan het klam aanvoelen.

Goed strandweer, maar niet heel warm

Zondag begint de dag met vrij veel bewolking en een paar buien. Later zijn er flinke droge perioden en komen in het oosten nog enkele buien voor. Het westen heeft de grootste kans op zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 19 graden aan zee en 24 graden in het oosten. Daarmee is het prima weer voor een dagje strand, alleen is het waarschijnlijk iets te fris om op een handdoek te zonnen en er staat ook redelijk wat wind. Daarbij is wel kans op verbranden. Dit heeft niks te maken met de temperatuur, maar juist met de kracht van de zon.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/24-6-2022-weekend-weer 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant