Bestuurders en medewerkers van Hambaken Connect nemen de cheque van 30.400 euro in ontvangst. “Hier gaan we echt veel mooie dingen mee doen”, aldus initiatiefnemer Youssef Noudri (tweede van links).
Bestuurders en medewerkers van Hambaken Connect nemen de cheque van 30.400 euro in ontvangst. “Hier gaan we echt veel mooie dingen mee doen”, aldus initiatiefnemer Youssef Noudri (tweede van links).

Opbrengst Bossche Haringparty voor Hambaken Connect

Verenigingen 390 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 23 juni troffen zo’n 250 Bossche ondernemers elkaar in de tuin van Het Noordbrabants Museum tijdens de Bossche Haringparty. Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion organiseerde dit event voor het goede doel alweer voor de zesde keer. Het bedrag van 30.400 euro voor Hambaken Connect is een optelsom van sponsorbijdragen, donaties en de opbrengst van een speciale veiling. 

Hambaken Connect is een jeugd- en jongerenwerk organisatie in ‘s-Hertogenbosch Noord. Om jeugd en jongeren écht te kunnen helpen, zien ze individuele vraagstukken in een breder verband en nemen ze het hele gezin mee. Lionsclub ‘s-Hertogenbosch Bastion is onder de indruk van deze aanpak met drukbezochte activiteiten als middel om contact te maken. Een leesclub, kickboksen, een girlsclub en nog veel meer. Hambaken Connect draait op actieve en betrokken vrijwilligers.

Nieuwe haring op een zwoele avond

De Bossche Haringparty begon donderdagavond om 18.00 uur. Even pakten donkere wolken zich samen, maar de tuin van het Noordbrabants Museum hield het nagenoeg droog. Toen de zon weer doorbrak, lichtten Youssef Noudri, initiatiefnemer van Hambaken Connect en jongerenwerker Siham Amriui op het podium toe hoe zij activiteiten inzetten om verbinding te maken. Aansluitend genoten alle gasten tijdens een zwoele avond van nieuwe haring, oesters en bovenal een goed gesprek. Ook konden bezoekers op een speciale veilingwand bieden op meer dan 30 items: van een vaatje haring tot een dagje racen op het circuit in Zandvoort tot een etentje in Eetbar De Stadt.

Lions helpen kwetsbare kinderen en jongeren 

De Bossche Haringparty is het jaarlijkse netwerkevent van Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion. Ieder jaar kiest de Lionsclub een goed doel gericht op kwetsbare kinderen en jongeren in de stad. Vorig jaar bedroeg de opbrengst van de enige online editie 26.080 euro. Dit bedrag was bestemd voor Talent2Teach: een initiatief waarbij enthousiaste en getalenteerde leerlingen van het Sint-Janslyceum een heel schooljaar kinderen bijspijkeren uit groep 6, 7 en 8 van onder meer Brede Bossche Scholen. In 2019 was er 22.000 euro voor Stichting Super G en voor Chromebooks (laptops gericht op onderwijs) voor Kindcentrum De Duizendpoot. Ondanks corona zette de Lionsclub in 2020 haar steun aan kwetsbare kinderen voort: met extra opbrengsten en subsidie van de gemeente schafte zij 228 Chromebooks aan voor digitaal onderwijs voor honderden basisschoolkinderen van Brede Bossche Scholen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant