Data Week NL - van maandag 27 juni tot en met zaterdag 2 juli - is hét uithangbord van 's-Hertogenbosch als toonaangevende datastad.
Data Week NL - van maandag 27 juni tot en met zaterdag 2 juli - is hét uithangbord van 's-Hertogenbosch als toonaangevende datastad.

‘Data helpt ons een leefbare stad te realiseren met gelukkige mensen’

Human Interest 219 keer gelezen

DEN BOSCH | Deze hele week - van maandag 27 juni tot en met zaterdag 2 juli - vindt alweer voor de vijfde keer op rij Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch plaats. Data Week NL is hét uithangbord van ‘s-Hertogenbosch als toonaangevende datastad. De stad van datatoepassingen en laten zien dat deze slimme oplossingen echt wérken. Want met data verzilveren we kansen voor ’s-Hertogenbosch. Kansen om onze economie te versterken, talenten te ontwikkelen en om mensen te helpen met innovatie. 

“Als datastad zijn we er voor inwoners, ondernemers, studenten én bezoekers”, aldus burgemeester Jack Mikkers: “Dat dragen we ook uit tijdens Data Week NL. Hier wordt vernieuwing gevoed, kennis gedeeld en worden inhoudelijke discussies gevoerd. Het evenement is toegankelijk voor iedereen. De pijlers van onze stad - Toonaangevende Datastad, Stad van Ontmoeten en Cultuurstad van het Zuiden - komen ook deze zomer weer samen in Data Week NL. We kunnen namelijk niet meer zonder data, data helpt ons en kan onze stad leefbaarder en gelukkiger maken”.

Digitale vaardigheden

Wethouder Ufuk Kâhya - met onder andere Talentontwikkeling, gezondheid en data in zijn portefeuille -  vult aan: “We willen data op een verantwoorde manier dicht bij de mens brengen. En dat doen we samen. Zo werken we aan digitale vaardigheden van inwoners, jong en oud.” De wethouder vervolgt: “Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de samenwerking met Huis73 in Den Bosch. Zij bieden cursussen aan om inwoners digitaal vaardiger te maken. Voor kinderen wiens hart sneller gaat kloppen voor programmeren, apps ontwikkelen en het maken van games organiseert Huis73 iedere maand CoderDojo. Kinderen leren daar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, robots bouwen en games maken. En ontmoeten leeftijdsgenoten met dezelfde interesses.“

Data Zaterdag

Ervaren hoe leuk data kan zijn, kan ook op Data Zaterdag 2 juli. Een dag bedoeld voor het hele gezin. Op verschillende plekken in de stad kunnen inwoners kennis komen maken met data. Iedereen kan dan zien wat data doet in het dagelijkse leven en ook zelf doen en ervaren! Jij komt toch ook? De toegang tot Data Zaterdag is voor iedereen helemaal gratis.

Over Data Week NL

Data Week NL is een initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Kijk voor aanvullende informatie en het complete programma op de website: https://dataweeknl.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant