De Bossche Vakschool en het Dieze College hebben afgelopen week in het bijzijn van wethouder Ufuk Kâhya de intentieverklaring ondertekend.
De Bossche Vakschool en het Dieze College hebben afgelopen week in het bijzijn van wethouder Ufuk Kâhya de intentieverklaring ondertekend.

Bossche scholen gaan nog intensiever samenwerken

Onderwijs 524 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Dieze College en de Bossche Vakschool werken al enkele jaren nauw samen om vmbo-leerlingen passend onderwijs te bieden waarmee de doorstroom van speciaal naar regulier onderwijs mogelijk wordt. 

Het Dieze College is een school voor speciaal onderwijs, waar de leerlingen op vmbo-niveau onderwijs volgen, staatsexamen doen en daarna doorstromen naar het mbo. Pas daar ontmoeten ze andere vmbo-leerlingen waaronder van de Bossche Vakschool, een reguliere vmbo-school. Maar wat een kans is het wanneer leerlingen van het Dieze College een volwaardig vmbo-diploma kunnen halen. Daarmee kunnen zij soepel doorstromen naar het mbo op niveau 2, 3 of 4. Deze wens delen het Dieze College en de Bossche Vakschool, wat heeft geresulteerd in een unieke samenwerking. Dankzij deze samenwerking kunnen leerlingen op een geleidelijke manier de overgang maken van speciaal naar regulier onderwijs. Door het onderwijs op de Bossche Vakschool aan te bieden met medewerkers van beide scholen kan er specialistische ondersteuning geboden worden. Het is nu tijd voor een volgende stap in de samenwerking: beide scholen onderzoeken het komend schooljaar de mogelijkheid om vorm te geven aan een school-in-schoolconcept. Daartoe is onlangs een intentieverklaring ondertekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant