De winnaars van de Mauk de Jongh trofee 2022 Simone Dankers en Jan van de Grint poseren op het terras van GolfParc De Pettelaar.
De winnaars van de Mauk de Jongh trofee 2022 Simone Dankers en Jan van de Grint poseren op het terras van GolfParc De Pettelaar.

Spannende strijd op GolfParc De Pettelaar in Den Bosch

Sport 288 keer gelezen

DEN BOSCH | In 1996 richtte Mauk de Jongh GolfParc De Pettelaar op. Dit eigenzinnige en bijzondere golfpark ligt langs de A2, vlakbij het Proviniciehuis. 

Jaarlijks vindt ter ere van Mauk een golfwedstrijd plaats: De Mauk de Jongh trofee. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt sinds 1999 door leden van GC Bois-le-Duc gespeeld op GolfParc De Pettelaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de wens van Mauk de Jongh wat betreft de spelvorm. Een echtpaar als team tegen andere echtparen. Mauk is helaas in 2002 overleden.
De wedstrijd gaat over 18-holes en wordt in teamverband gespeeld. Ieder team bestaat uit één man en één vrouw, die om de beurt slaan. Een team kan bestaan uit een echtpaar, vrienden, familie of gelegenheidskoppels. Alle slagen van een team worden geteld en vervolgens vindt er handicap verrekening plaats. Dit heeft tot gevolg dat een team dat op papier minder goed is, toch een wedstrijd kan winnen.

Op zondag 10 juli werd deze wedstrijd wederom gespeeld. De winnaars van de Mauk de Jongh trofee 2022 zijn Simone Dankers en Jan van de Grint. Het was ideaal golfweer en na de wedstrijd hebben alle deelnemers genoten van een heerlijke BBQ op het terras van de golfclub.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant