De skateboard-docu KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek.
De skateboard-docu KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek. Foto: Roel van der Aa

Bossche skateboardocumentaire KICK/PUSH gaat vandaag in première

Human Interest 496 keer gelezen

DEN BOSCH | Vandaag - vrijdag 23 september - vindt in de Verkadefabriek in Den Bosch de première plaats van KICK/PUSH, de documentaire die de turbulente ontwikkeling van de skateboardscene in ‘s-Hertogenbosch op kleurrijke wijze uiteenzet. Na afloop barst het feest los in Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart. 

De invulling van de afterparty is met de programmering van twee passende punkbands een feit. The Shivvies uit Rotterdam spelen een aanstekelijke set die kenners zal doen denken aan de Ramones, voortbordurend op de 1-2-3-4-traditie die de Maasstad rond de millenniumwisseling de titel Punk Rock City opleverde. 

The Unsinkable uit Nijmegen bestaat uit (oud-)leden van Facing Down, The Minority, Note to Amy, The Assange en punkrockkaraokeband Sing Along Riot. The Unsinkable won in 2018 de bandwedstrijd PocketPop en doet denken aan Bad Religion, New Found Gloy, No Use For A Name en The Ataris. Na de bands draait een DJ plaatjes die passen bij een ouderwetse skateboardparty. 

Première in de Verkadefabriek

De première van KICK/PUSH in de Verkadefabriek wordt voorafgegaan door de piepjonge Bossche band No Way en een korte Q&A met de makers van de film. Na de voorstelling volgt een korte tour door het naastgelegen indoor skatepark World Skate Center, die uitkomt bij de Vaart op de Bossche Tramkade waar de afterparty losbarst.

Over KICK/PUSH

De documentaire KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek. Het behandelt op een kleurrijke, kunstzinnige wijze het Bossche skateverbod van de jaren ‘90, de groeistuipen van de scene en de opkomst van de verschillende indoor skateparken van de stad. De do-it-yourself mentaliteit en vastberadenheid van de skateboarders speelt daarin een doorslaggevende factor. Hiervoor is gefilmd in ‘s-Hertogenbosch en op Madeira.

Totstandkoming

De film KICK/PUSH is een initiatief van Pascal Vugts en Casper Herselman. De productie wordt gedaan door Eendracht Films. Steffie Storms (onder andere Becky Bulldozer) verzorgt de regie. De documentaire KICK/PUSH gaat op vrijdag 23 september 2022 in de Verkadefabriek in Den Bosch in première. Tickets voor de afterparty zijn nog verkrijgbaar via ticketpoint.nl/evenement/kick-push-skateboard-premiere/. De première zelf is stijf uitverkocht; mogelijke extra voorstellingdata volgen snel. Hou voor meer info hierover de website kickpushmovie.nl in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant